Трембіти, конкурси та битва за безкоштовну їжу, — чим відзначився другий день «Галицької дефіляди». Відео

Другий день "Галицької дефіляди" відгримів у парку Шевченка в Тернополі. Аналогічно з першим днем, розпочав концертну програму DJ Wollys. Далі гості свята зібрались біля казанів з їжею. Таким чином почала формуватись черга людей, які бажали скуштувати та порівняти румунську та українську кухні. 

Готував румунську страву «токаніцу» шеф-кухар Флорен Патрічі, а приготуванням баношу займався Віталій Гуралевич.


— Мені сподобались обидві страви. Коштувала їх вперше, але обрати найкращу я не змогла, адже кожна особлива та ситна,  розповіла ДОБІ студентка Юлія Огороднік.

Я стояв у черзі, але та чи інша страва до моїх рук не дійшла. Мене дуже хотілось скуштувати банош, але я розумів, що пхатись через бабусь сенсу нема. Тому, коли поїду влітку на відпочинок у Карпати, то знатиму, яку страву обов’язково маю замовити,  зазначив працівник банку Руслан.

 

 


Також надзвичайно етнічну атмосферу свята творили гості із міста Яремче. Чоловіки Іван та Микола на вході до фестивалю зустрічали людей під звуки трембіт. Багато охочих фотографувались і пробували грати на трембіті. 

 Привернув велику увагу глядачів, а особливо чоловіків, конкурс «Пивні Війни». Охочих взяти участь було вдосталь, тому було обрано найспритніших і переконливіших шість учасників.  Усі хлопці досить швидко справлялись із завданням, хто за 7 секунд, хто за п’ять та переможцем став двадцятидвохрічний Олег Скоропопад із результатом 4 секунди.

Я очікував, що переможу, адже уже раніше брав участь у подібному конкурсі. Найкращим часом було 3,7 секунди. Тому результати цих змагань мене дещо засмутили,  розповів переможець конкурсу.

 

А хорошого колориту народних гуцульських пісень надали гурт «Брати  Павлючки». У складі п’яти чоловік вони грали на різних інструментах та веселили публіку. А усім відомі сучасні українські пісні виконували «GunzLiveBand»

Гостем свята став фіналіст шоу «Україна має талант» Петро Сказків.

Юля Вітюк


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також