Другий день "Галицької дефіляди" відгримів у парку Шевченка в Тернополі. Аналогічно з першим днем, розпочав концертну програму DJ Wollys. Далі гості свята зібрались біля казанів з їжею. Таким чином почала формуватись черга людей, які бажали скуштувати та порівняти румунську та українську кухні.
Готував румунську страву «токаніцу» шеф-кухар Флорен Патрічі, а приготуванням баношу займався Віталій Гуралевич.
— Мені сподобались обидві страви. Коштувала їх вперше, але обрати найкращу я не змогла, адже кожна особлива та ситна, — розповіла ДОБІ студентка Юлія Огороднік.
— Я стояв у черзі, але та чи інша страва до моїх рук не дійшла. Мене дуже хотілось скуштувати банош, але я розумів, що пхатись через бабусь сенсу нема. Тому, коли поїду влітку на відпочинок у Карпати, то знатиму, яку страву обов’язково маю замовити, — зазначив працівник банку Руслан.
Також надзвичайно етнічну атмосферу свята творили гості із міста Яремче. Чоловіки Іван та Микола на вході до фестивалю зустрічали людей під звуки трембіт. Багато охочих фотографувались і пробували грати на трембіті.
Привернув велику увагу глядачів, а особливо чоловіків, конкурс «Пивні Війни». Охочих взяти участь було вдосталь, тому було обрано найспритніших і переконливіших шість учасників. Усі хлопці досить швидко справлялись із завданням, хто за 7 секунд, хто за п’ять та переможцем став двадцятидвохрічний Олег Скоропопад із результатом 4 секунди.
— Я очікував, що переможу, адже уже раніше брав участь у подібному конкурсі. Найкращим часом було 3,7 секунди. Тому результати цих змагань мене дещо засмутили, — розповів переможець конкурсу.
А хорошого колориту народних гуцульських пісень надали гурт «Брати Павлючки». У складі п’яти чоловік вони грали на різних інструментах та веселили публіку. А усім відомі сучасні українські пісні виконували «GunzLiveBand»
Гостем свята став фіналіст шоу «Україна має талант» Петро Сказків.
Юля Вітюк