Розповіли, хто з тернопільських школярів оздоровлюватиметься безкоштовно

Табірний сезон розпочався для школярів області. Цього року дітей прийматиме десять стаціонарних відпочинкових закладів краю. Також працюватимуть денні табори при загальноосвітніх школах. Чиновники планують оздоровити понад п’ятдесят тисяч дітей шкільного віку. З бюджету спрямують 6,5 мільйонів гривень.

На Тернопільщині нараховують майже 120 тисяч дітей шкільного віку. Як мінімум, половина школярів має бути охопленою програмами відпочинку та оздоровлення, – запевняють у відділі сім’ї та молоді ОДА. Однак забезпечити безоплатне оздоровлення у стаціонарних закладах зможуть лише дітям пільгових категорій.

«Минулого року за кошти, які були виділені відділу сім’ї та молоді ОДА нам вдалося оздоровити 1360 дітей. За бюджетні кошти оздоровлюються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, діти, учасників АТО. Цього року діти з цих категорій також матимуть змогу  оздоровитися у стаціонарних закладах за бюджетні кошти. Минулого року ми змогли відправити дітей учасників АТО на відпочинок за кордон, сподіваємося цього року теж буде така можливість. Ми закликаємо і об’єднанні територіальні громади дбати про організацію відпочинку та оздоровлення дітей», – каже начальник відділу сім’ї та молоді ОДА Ігор Чорний.

Більшість стаціонарних закладів відпочинку на Тернопільщині приватизовані. У комунальній власності – лише два заклади: «Ромашка» у Заліщицькому районі та «Лісова казка» у Лановецькому. Середня вартість перебування у таборах – 300 гривень за добу.

Працюють на Тернопільщині прицерковні та пришкільні табори. Вони здебільшого безкоштовні для всіх дітей. Також останнім часом популярності набувають мовні табори,  повідомляють в ТОДА.



Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також