Тернополяни розповіли про ставлення до журналістів. Опитування

Починаючи з 1992 року 6 червня відзначається професійне свято працівників засобів масової інформації. З нагоди свята ми поцікавились у мешканців Тернополя про їхнє ставлення до сьогоднішніх журналістів та запитали, що вони думають про цю професію. 

Подруги Мар’яна Хомич та Мар’яна Орлик

Мар'яна Хомик  –Я добре ставлюсь до журналістів і вважаю цю діяльність дуже важливою і відповідальною. Не можу виокремити когось певного з представників цієї професії чи джерела з яких я черпаю інформацію, адже споглядаю новини хаотично та на різних платформах. Дуже часто відвідую сторінки «влогерів» та різних публічних осіб, щоб так би мовити читати новину з перших вуст. Бажаю усім журналістам натхнення та успіхів.

Мар'яна Орлик – Журналісти є різні: одні пишуть правду, покладаючись на факти, а другі брешуть, додумують щось, або просто-напросто не провіряють інформацію. Тому через це я відношусь до них з деякою недовірою, стараюсь відбирати найважливіше для себе та читати тільки офіційні джерела. Хочу порадити представникам медіа не зупинятись, діяти, вдосконалюватись і завжди пам’ятати про людські моральні цінності, про те, з якою метою подається інформація і чи не спричинить це комусь шкоди.

Марія Адамів (18 років, студентка ТНПУ ім.. В.Гнатюка)

На мою думку, журналісти це витривалі та творчі люди, які не бояться перешкод і йдуть проти вітру. Маючи знайомих, які навчаються та працюють у цій сфері, я зрозуміла що ця професія вимагає підготовки не тільки духовної, але й тілесної, адже приходиться багато ходити, а то й бігати з технікою, штативом і т. д. Щодо того що і де я читаю та дивлюсь скажу, що найчастіше заходжу на інтернет-сайти, адже там подаються найсвіжіші новини, про які в газетах зможу прочитати лише через декілька днів.  Зараз телебачення і друковані газети для мене в минулому(хіба що читаю «Моя сповідь» чи «Христова скеля» коли приїжджу на вихідні до бабусі в село). А винуватцям професійного свята бажаю творчих злетів, знайти себе, виробити власний стиль та стати професіоналами своєї справи.

 Іван Овчинников (22 роки, військовослужбовець)

Не можу нічого конкретного сказати про журналістів, адже майже взагалі не читаю їхніх матеріалів через зайнятість. Знаю точно, що вони потрібні людям, тільки справжні та професійні, які у боротьбі за справедливість, у бажанні змінювати приведуть країну до кращих часів. 


Підготувала Юля Вітюк


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також