Почаївська міська рада офіційно визнала свою відданість Московському Патріархату

Почаївська міська рада стала чи не єдиною на Тернопільщині, де не підтримали звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу на автокефалію православної церкви в Україні.

На сесії Почаївської міської ради 4 червня серед депутатів не знайшлось жодного, хто б запропонував прийняти відповідне рішення, за яке вже проголосували чи не всі органи місцевого самоврядування області.

Крім почаївських народних обранців, проти незалежності українського православ’я від Москви раніше виступили лише депутати Верховної Ради від відверто проросійського «Опозиційного блоку», один з яких, Вадим Новинський, регулярно навідується в Почаїв.

Нагадаємо, за проханням найбільших православних церков України Президент Петро Порошенко за підтримки Верховної Ради України надіслав Вселенському Патріарху Варфоломію звернення з проханням надати Православній Церкві України томос про автокефалію. Така ініціатива покликана відновити історичну справедливість після того, як у 1686 році Московська патріархія неканонічним актом підпорядкувала собі Київську Митрополію. За оцінками експертів, після отримання статусу автокефалії, Почаївська Лавра, віддана у 2003 році тодішнім прем’єр-міністром Януковичем на 50 років в оренду Московській церкві, перейде до Помісної Православної церкви.



Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також