Сьогодні тернополяни міняли цигарки на цукерки. Фото

До Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням, який відзначають сьогодні, 31 травня, у Тернополі проводять акцію "Обміняй цигарку на цукерку". Також під час заходу спеціалісти надають консультації з питань здорового способу життя та вимірюють артеріальний тиск.


За словами директора обласного центру соціальних служб Богдана Рокочого, курці можуть залишити одну цигарку та отримати за це цукерку.

— Сьогодні ми також будемо проводити анкетування, та вимірювати артеріальний тиск, а також надавати консультації щодо здорового способу життя. Наші волонтери протягом дня будуть підходити до людей, які палять та просити їх поміняти цигарку на цукерку. Роздаємо як шоколадні цукерки так і карамельки, — повідомив ДОБІ директор обласного центру соціальних служб Богдан Рокочий.


Зазначимо, серед курців нашого краю в 31,1% термін куріння перевищував 20 років, у 28,7% – від 16 до 20 років, у 10,4% – від 11 до 15 років, у 14,6% – від 6 до 10 років, у 15,2% – від 1 до 5 років.

Близько половини з тих, що курить, випалювали за добу від 16 до 20 сигарет, кожен четвертий – від 6 до 10 сигарет, 6,3% – від 1 до 5 сигарет.






Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також