У Тернополі відбудуться перегони

Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді з картингу пройдуть у Тернополі. Триватимуть вони 18-20 травня на базі Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді. Заїзди відбуватимуться на трасі спортивно-технічного комплексу, що на вулиці Митрополита Шептицького, 26. Організатором змагань виступає Український державний центр позашкільної освіти МОН України.

Змагання відбуватимуться між представниками різних вікових груп та у різних класах: “Піонер-Н-міні” – 6-9 років, “Піонер-Н” – 9-13 років, “Піонер-Б” – 9-13 років, “Кадет” – 10-14 років, “Популярний-юнаки” – 14-16 років, “125 безкоробка” – 12-16 років, “Популярний-125 безкоробка” – 16-25 років. Свої вміння вони демонструватимуть у дисциплінах: “Швидкісне маневрування”, “Шоссейно-кільцеві перегони, “Абсолютний залік”. Також повинні будуть проїхати траси швідкісного маневрування: змійка, ліве коло, праве коло, естафета, квітка, коридор, колія для лівих коліс, колія для правих коліс, лнія стоп. Початок змагань у п’ятницю, 18 травня о 14.00, 19 травня о 14.30 – перший фінальний заїзд, 20 травня о 10.50 парад учасників, а об 11.20 – другий фінальний заїзд.

Перегони, які пройдуть у Тернополі – це четвертий фінальний етап всеукраїнських змагань. Проводять їх з метою підготовки спортивного резерву для збірних команд України з картингу, визначення кращих юніорських команд України для їх участі в міжнародних змаганнях. Також подібні заходи сприяють популяризації та подальшому розвитку картингу в Україні серед учнівської молоді, підвищенню рівня їх фізичної підготовки, технічної і практичної майстерності. Подібні змагання – також відпочинок і змістовне дозвілля учнів, один із навиків здорового способу життя.




Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також