У Тернополі запустять онлайн платформу, де зможуть навчатися учні та вчителі

Щоб якісно надавати освітні послуги у Тернополі планують запустити онлайн платформу для навчання дітей та підвищення кваліфікації вчителів. Роботу веб-ресурс розпочне вже з 1-го вересня цього року.

За словами голови громадського об'єднання "Нова хвиля" Ігора Гірчака, проект реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії.

— З травня розпочав свою дію проект, який називається "Впровадження інвестиційних методів комунікації між учасниками освітнього процесу" задля якісного надання освітніх послуг у місті Тернополі. Реалізується він організацією "Нова хвиля" за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії. В рамках проекту плануємо запустити веб-ресурс, який має кілька функцій: просвітницьку та навчальну, як для дітей та вчителі. Вчителі зможуть створити свій кабінет, де будуть проходити курси з підвищення кваліфікації. Діти теж зможуть створити онлайн кабінет, де будуть вивчати певні предмети, — повідомив голова громадського об'єднання "Нова хвиля" Ігор Гірчак.


Щоб розповісти дітям та вчителям про нову онлайн платформу, яку запустять вже 1-го вересня цього року, організували зустріч з представниками учнівського самоврядування міста Тернополя, щоб почути від дітей, що цікаво їм.

— Ми давно думали над тим проектом, як будувати нову школу і готувати нового вчителя. Виграли гранд в Україно-Норвезькому проекті й ось зараз ми на першому етапі неперервної освіти. Як я вже сказала, ми будуємо нову школу і вона не може бути побудована без нового вчителя. Ця онлайн платформа змінить вчителів та зробить їх більш сучасним, — розповідає начальник міського управління освіти й науки Ольга Похиляк.

Зазначимо, нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті.



Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також