У Чорткові уклали перші «шлюби за добу». Зареєструвати шлюб можна навіть в кабінеті мера

Пілотний проект «Шлюб за 24 години» стартував у Чорткові. Тариф за надання послуги з реєстрації шлюбу за 24 години становить: 1400 грн. – у робочі дні, 2000 грн. – у святкові дні, а для учасників АТО ця послуга безкоштовна.

«Молодятам пропонують вибрати локацію для урочистої церемонії: кабінет міського голови, гору Юрчинських, територію КП “Парковий культурно-спортивний комплекс”. – сказала начальник КП «Чортків дім» Галина Олійник. – У майбутньому кількість локацій може змінюватись».

Перші пари, які зацікавилися участю у пілотному проекті «Шлюб за добу», вже зареєстрували офіційний статус сім’ї. Церемонії відбулися на території парку культури і відпочинку ім. І. Франка.

Для того, аби не чекати 30 днів і оформити шлюб вже наступного дня, або через декілька днів, нареченим потрібно звернутися до КП «Чортків дім» або Чортківського міськрайонного відділу РАЦС, подати заяву та заключити договір про проведення шлюбу у письмовій формі.

При собі слід мати паспорт або паспортні документи; документ, що посвідчує законність перебування іноземця на території України. Для громадян, які раніше перебували у шлюбі, необхідно мати рішення суду про розірвання шлюбу, свідоцтво про смерть одного з подружжя чи інші документи про підтвердження припинення шлюбу.

Чортківська міська рада



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також