Вперше у Тернополі відбулася грандіозна хода військових, які повернулися з зони АТО. Фоторепортаж

На честь повернення 44-ї окремої артилерійської бригади додому, вперше у Тернополі організували  грандіозну ходу військових. Воїни, які від початку російської агресії героїчно захищали територіальну цілісність та незалежність України від зовнішнього агресора, пройшли центральними вулицями міста з бойовим прапором на Театральний майдан.


Хода військових розпочалася від КПП військової частини. Колона воїнів пройшла вулицями Крушельницької, Замковою, Руською, а потім цілим особовим складом бійці вишикувались на бульварі Шевченка, біля Театрального майдану. 

Впродовж цілого маршруту захисників, до них підходили діти зі шкіл та ліцеїв та дарували квіти.

— Дякую вам за кожен день, проведений в очікуванні нашої спільної перемоги на Сході України, під градами російських окупантів, під їхнім шквальним вогнем. Очевидно, перемога буде тоді, коли ми визволимо останній клаптик нашої української землі. Сьогодні держава в особі Президента України Петра Порошенка вживає всіх заходів для того, щоб ми повернули рідну землю не лише ціною життя українського солдата, — зазначив голова Тернопільської обласної адміністрації Степан Барна.


Військовослужбовці та усі присутні вшанували хвилиною мовчання героїв артилерійської бригади, які захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, віддали найдорожче – власне життя.

Захисники повернулися на місце постійної дислокації і будуть відновлювати боєздатність особового складу, займатися його доукомплектуванням, ремонтом техніки, але насамперед військові вирушать по рідних домівках у відпустки. 







Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також