Очільник Тернополя розповів про майбутнє обласної школи мистецтв ім. Ігоря Герети

У Тернополі на базі 21-ї школи створять новий мистецький ліцей. Відповідне рішення мають намір прийняти на черговій сесії міської ради.

— Нам відома ситуація, що склалась навколо обласної школи мистецтв ім.Герети і сьогодні, я вважаю, головним завданням влади міста Тернополя є зберегти цю школу і дати можливість учням продовжити навчання. Тому сьогодні єдиним шляхом зберегти цю школу і дати їй новий поштовх до розвитку є створення у Тернополі на базі діючої школи нову унікальну мистецьку школу. На сесії міської ради ми плануємо прийняти рішення про створення "Тернопільського ліцею №21 школа ім. Герети",  повідомив очільник міста. 

Також Сергій Надал наголосив, що інформація про те, що деякі класи будуть ліквідовані є неправдивою. Окрім цього, будуть виділені додаткові кошти на ремонт класів: відремонтують опалення, облаштують спеціальні кабінети для тих дітей, які будуть займатися додатково мистецькими заняттями.

— Школа №21, на базі якої буде створено новий ліцей, розрахована на 935 учнів. Зараз там навчається більше 500 учнів. У школі ім.Герети зараз навчається 350 дітей. Тобто всі діти комфортно поміщаються у приміщення 21-ї школи. Також для школи буде виділено додаткові кошти, щоб провести ремонтні роботи. Ніхто не буде класи з'єднувати чи приєднувати. Є окремо діти, які будуть продовжувати навчання по стандартній шкільній програмі, окремо будуть сформовані класи, де буде головною мистецька складова,  наголосив Сергій Надал. 

У міській раді кажуть, що перевагою нового закладу стане і те, що він розташований неподалік дитячої бібліотеки і кінотеатру ім. Довженка. Приміщення можуть бути використані для різноманітних мистецьких заходів. 



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також