Зауваження щодо обрізки тополь в ЖКГ у Тернополі вважають некоректними

За словами начальника управління ЖКГ Олега Соколовського, майже всі дерева в Тернополі посаджені приблизно в один період і на даний час масова зрізка дерев — нормальне явище. Що стосується зауважень, які давали люди стосовно обрізки тополь, в управлінні ЖКГ їх вважають некоректними.

— Міською радою прийнята концепція озеленення міста, де по вулицях розписано, що саме потрібно робити, які дерева висаджувати та де саме. Наприклад, візьмемо тополю. Є певна кількість людей, які підписали петицію щодо обрізання тополь по самий стовбур тут потрібно сказати, що тополя вважається найекологічнішим деревом, яке забирає близько 70% бруду за вегетаційний період. Відповідно, якщо дерево поглинає так багато бруду, то серцевина швидко старіє. Тобто, велика тополя може бути зовні зелена, а в середині вона гнилувата. Перший вітер й вона впаде, тому дерево обрізається по самий стовбур. Ці зауваження, які нам давали на рахунок тополь — некоректні. Люди просто не знають, як це правильно робити, — розповідає начальник управління ЖКГ Олег Соколовський.

Також, як зазначив Олег Соколовський, хаотична висадка дерев в місті неможлива. Якщо дерева будуть закривати будинок від сонця, то він не буде прогріватися, стіни постійно будуть покриватися пліснявою.

Було кілька випадків у мікрорайоні "Дружба", коли люди категорично заборонили чіпати дерева, а потім почали скаржитися на грибок у квартирах. Дерева обрізали й ситуація нормалізувалася,  пояснив начальник управління ЖКГ.


Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також