У Тернополі біля Катедри люди вишикувались у чергу, щоб потрапити у храм до сповіді. Фото

Напередодні Великодніх свят віряни міста масово йдуть сповідатися. Особливо багато охочих в останній тиждень посту. Довжелезні черги можна спостерігати зараз біля тернопільської Катедри.

За словами очевидців, найбільше людей біля храму зранку перед роботою. Незадоволених немає, оскільки віряни вважають, що у черзі можна підготувати себе до сповіді, помолитись та згадати всі свої гріхи. 

Як зазначили в Катедрі, у п'ятницю людей сповідати не будуть.

— Є церковний закон який говорить, що перед найбільшими святами, а саме в часи постів потрібно приступити до сповіді аби примиритися з Богом. Ми мусимо трохи розширити своє християнське поняття, немає першого, чи останнього дня сповіді. У Архікатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ сповідають кожного дня протягом року. Не сповідаємо лише в Великодню п'ятницю, у Воскресіння та у Світлий понеділок, — коментує ДОБІ отець Роман Дутчак.

Також отець Роман Дутчак каже, що церква похвально ставиться до вірян, які постять і не вживають важких страв, але мучити себе постом, переконує священик, не потрібно.




Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також