"Лелеки не кури, вони не їдять зерно", — розповіли, як правильно рятувати крилатих. Фото

Понад 100 лелек прилетіли на річку Гнізну до села Залужжя Збаразького району. Громадська організація «Скеля» та небайдужі люди підгодовують крилатих несоленими головами оселедців та мойвою.



  Лелеки це не гуси або кури, вони не будуть їсти зерно. Вчора люди привезли 20 кілограмів мойви та упаковані шматочки нутрощів. Ми просто розкидаємо корм по берегах та відходимо. Птахи прилетіли дуже виснажені, їм потрібно дати невелику кількість харчів для того, щоб вони відновили свої сили. В даній ситуації крилатих краще годувати шматками м’яса, вони з’їдять мало, але це піде їм на користь,   коментує ДОБІ голова громадської організації «Скеля» Андрій Об’єщик.


Як повідомляє громадська організація «Скеля» великі зграї лелек є у Зборові, ще одна знаходиться біля села Темирівці, прилетіли птахи і до Бережан. Там місцеві жителі теж підгодовують та опікуються крилатими.



  Ми чекаємо четверга, п’ятниці, тому що обіцяють найгірші природні умови. Якщо лелеки переживуть цей період, то все буде добре. Постійно контактуємо з ДСНС, якщо температура знизиться, птахів потрібно буде десь прилаштувати. Ми домовилися з місцевими жителями, вони обіцяли надати приміщення для крилатих,   розповів ДОБІ голова громадської організації «Скеля» Андрій Об’єщик.


Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також