З початку року потонули 6 людей, — ДСНС розповіли, як правильно рятувати потерпілих. Фото

Практичні навчання з порятунку потерпілих, які провалися під лід, провели на пляжі Циганка. 20 рятувальників  показали три етапи порятунку потерпілих, які провалились під кригу. Роль потерпілого виконував водолаз, який тричі занурювався у воду.

— На першому етапі даних навчань були представлені сили та засоби, які використовуються для порятунку потерпілих, що провалилися під лід. Після того, як ми отримали інформацію, що хтось провалився під кригу на місце направляється автомобіль. В штаті рятувального автомобіля є два захисні костюми та рятувальний катамаран. Основне завдання доправити потерпілого до берега та надати йому першу медичну допомогу до приїзду швидкої. На другому етапі потерпілого рятували за допомогою рятувального каната Александрова. На третьому етапі ми показали способи, як самостійно вибратися з ополонки,—  прокоментував начальник аварійно-рятувальної частини у Тернополі Володимир Баран.

   

Рятувальники застерігають не виходити на кригу за плюсових температур. Проте, тернопільські рибалки нехтують такими застереженнями і поруч з ДСНС-никами продовжують ловити рибу.

—  З початку року на водних об’єктах області загинуло 6 людей. Був випадок в Монастириському районі, коли рибалка нехтуючи правилами безпеки вийшов на водойму та провалився. На щастя, його побачив перехожий, який вчасно надав допомогу, —  коментує ДОБІ речник ДСНС у Тернопільській області Сергій Данілін.


Нагадаємо, що безпечним вважається лід товщиною 15 сантиметрів. Рибалкам, які виходять на кригу рекомендують мати з собою мотузку. Якщо ж її немає для порятунку потерпілих можна використовувати жердини, палки, шарфи та інше, повідомили в ДСНС.




Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також