Ваша перша квартира в Тернополі – як вибрати та що потрібно знати

Одним із найвідповідальніших моментів у житті молодої людини є вибір нерухомості. У Тернополі є декілька варіантів вибору помешкання – старі будинки, де всі комунікації давно зношені, а сама квартира потребує величенних капіталовкладень на ремонт, та житло у новобудові, де ви отримаєте високий рівень комфорту, розвинену інфраструктуру, можливість перепланування, а також сучасні комунікації та ремонт.


Економічно вигідніше буде обрати другий варіант. Чому? На жаль, більшість будинків у Тернополі, які споруджувалися багато років тому, давно не відповідають сучасним вимогам сьогодення. Проживання у старому житловому фонді не можна назвати комфортним. Ви витратите чималу суму грошей для того, що утеплити помешкання, поставити лічильники та облаштувати індивідуальне опалення.

На що важливо звертати увагу при виборі квартири та які сучасні вимоги сьогодення потрібно враховувати при пошуку житла розповів директор будівельної компанії «Матла» Андрій Матла.

 ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ

Щороку тарифи на опалення зростають. Людям доводиться самотужки утеплювати свої помешкання, аби хоч якось «втримати» тепло та зекономити кошти. Підвищення цін на комунальні послуги мотивує багатьох замислитись про енергозбереження, каже Андрій Матла.

Індивідуальне опалення. Тепловтрати на транспортування та зарплата обслуговуючому персоналу – при індивідуальному опаленні ви цього уникаєте. Люди мають можливість самі контролювати свої витрати. Якщо ви хочете десь поїхати, можете увімкнути котел на мінімум і не платити по тарифу, який вам нарахують, – говорить Андрій Матла.

Експерт каже, що будинки мають різні характеристики по енергозбереженню. В сучасних будовах, де використовуються новітні технології, можна витрачати на від 30% до 50% менше, як у будинках, які споруджували 10-20 років тому:

– На сьогодні централізоване опалення вже не може забезпечити квартири потрібним комфортним теплом. Теплотраси зношені, і не ремонтуються роками. Ціна на газ та обігрівання будинку завжди зростає, тому сьогодні гостро стоїть питання, щоб будинки були теплими, – додає будівельник.

За словами Андрія Матли, із цієї ситуації існує два виходи: утепляти старі квартири, або одразу будувати їх з теплих матеріалів.

До слова, будівельна компанія «Матла» споруджує зовнішні стіни із термоблоку, який має набагато кращі характеристики у порівнянні з іншими будівельними матеріалами.


 ПРИБУДИНКОВА ТЕРИТОРІЯ

Важлива складова високоякісного житла – це благоустрій прибудинкової території. Вона має максимально задовольняти інтереси всіх мешканців та бути комфортним простором для людей, пояснює пан Андрій.

Дитячі майданчики. Молоді батьки особливу увагу звертають на двір будинку, адже для дітей потрібний простір для відпочинку та ігор. В Тернополі складна ситуація з дитячими майданчиками – старі радянські гойдалки не лише не дуже привабливі, але й небезпечні, адже більшість з них перебуває в жахливому стані. Сучасні дитячі майданчики в нашому місті можемо побачити в більшості лише біля новобудов, – каже будівельник. – Наприклад, біля всіх наших будинків функціонує повноцінний соціальний блок обслуговування населення: магазини, аптеки, перукарні.

До слова, будівельна компанія "Матла" була однією із перших в Тернополі, яка почала облаштовувати біля будинків сучасні дитячі майданчики. Будують їх за європейським зразком – майданчики застеляють натуральним трав’яним газоном рулонного типу.

Паркінги та гаражі. Люди, які мешкають у старих будовах, постійно стикаються із незручностями через паркування. Автомобілі доводиться залишати на газонах, тротуарах чи дитячих майданчиках. Також під питанням залишається безпека транспорту. В сучасних будинках є велика перевага — власники машин можуть бути спокійні за свої авто, які не будуть нікому заважати, розповідає експерт.

– Ми використовуємо досвід, який напрацьовувався роками не лише у нас, але у всьому світі. Підземний паркінг сприятиме розвантаженню прибудинкової території.  Автомобілі не будуть заважати іншим мешканцям. Стоянка  закрита, суха та знаходиться в теплому приміщенні. Не потрібно перейматися за охорону автомобіля, або ж погодні умови.

 КОМУНІКАЦІЇ

Для жителів старих будинків це «болюча» тема. Купуючи старе житло, ми отримуємо стару хату із старими проблемами: всі комунікації зношенні, будинок є холодним, витрати на опалення – великі.

– Для того, щоб це помешкання зробити теплим, енергоефективним та економним потрібно утеплити фасад, облаштувати індивідуальне опалення, змінити вікна на металопластикові, замінити двері, – каже Андрій Матла.

ПЛАНУВАННЯ

В більшості квартир старого житлового фонду зробити перепланування практично неможливо. Втілити свої ідеї в таких багатоповерхівках дуже важко.

– Щодо планування помешкань, то тут надається вагома перевага – мешканці можуть реалізувати всі свої мрії, адже квартиру в наших будинках можна перепланувати згідно з побажаннями жителів, – каже спеціаліст.

 БЕЗПЕКА

– В нових будинках є набагато більше можливостей по охороні та безпеці. Двори там облаштуванні камерами, у дворах стоять шлагбауми. А завдяки домофону у ваш під’їзд не потраплять підозрілі люди чи безхатьки. Ви також будете убезпеченні від вандалів та небажаних гостей, - говорить будівельник. – Не менш важливим є захистити помешкання міцними дверми.

Вагомою перевагою нових будинків є те, що люди, які купують там житло, не переймаються питанням, як захистити житло. Придбавши квартиру, власники одразу отримують якісні двері та вікна, відеонагляд на території, стоянки для автомобілів.

– У власників квартир в новобудовах є більше можливостей захистити своє житло. Нові будинки не потребують капіталовкладень в ремонт і ці кошти можна використати для посилення безпеки та охорони, – додає Андрій Матла.

Довідково:

В нових європейських багатоповерхівках будівельна компанія «Матла» пропонує комфортне житло площею 35, 50, 60 та 70 квадратних метрів з можливістю довільного перепланування квартири. В цих помешканнях враховані останні тенденції, які використовуються в країнах Європи.

 



Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також