При розтині виявлено 12 вхідних отворів, — активісти у Тернополі про жорстоке вбивство собаки

Понад 500 безпритульних псів розгулюють вулицями Тернополя. Є люди, які підгодовують тварин. Дехто забирає додому, а комусь вони заважають. 

Про дану проблему сьогодні говорили у тернопільському прес-клубі. 

Захисники б’ють на сполох. І просять відповідні органи притягнути до відповідальності винних.


— Жорстокого поводження з тваринами зафіксовано 4 випадки за два роки. Дві справи дійшло до поліції, а одна просто зупинилася на стадії розслідування. Через нестачу доказів. Тому що по закону, щоб звинуватити людину в отруєнні собаки потрібно в прямому сенсі зловити її за руку, - розповів ДОБІ директор Благодійної організації «Благодійний фонд «Вірні Друзі».

Закон України «Про захист тварин від жорстокого походження» не захищає. Розпочато розслідування щодо жорстокого вбивства двох собак з використанням  вогнепальної зброї у житловому масиві.

Кримінальне провадження вже відкрите. Ми писали колективну заяву. Відповідальність за це від 2 до 8 років. Відстріл тварин це те, з чим ми боремося. Але є ще інша сторона медалі. Містом розгулює особа з вогнепальною зброєю. Тільки уявіть собі при розтині у собаки виявлено 12 вхідних отворів,  коментує  ДОБІ директор Благодійної організації «Благодійний фонд «Вірні Друзі».



Наталя Дягель

Опис відсутній


Читайте також