У Тернополі дітям розповіли про невідоме життя Шевченка

 Загальнонаціональною традицією для України є вшанування 9 та 10 березня великого літератора, художника, етнографа, символу боротьби вкраїнського народу за честь і волю, Тараса Григоровича Шевченка. Напередодні дня народження та роковин з дня смерті Великого поета, в читальній залі Тернопільської обласної бібліотеки для дітей, відбулась мистецька мандрівка «Єднаймо душі словом й пензлем Кобзаря», учасниками якої стали юні читачі книгозбірні та шанувальники творчості знаменитого українця.

Присутні переглянули цікаву слайд-презентацію, що відображала художні роботи митця в окремих техніках виконання, у різні періоди життя і творчості. Працівники сектору мистецтв ознайомили аудиторію з багатьма унікальними фактами про творчу діяльність Тараса Григоровича. Зокрема, для учасників мандрівки стало відкриттям те, що Шевченко має звання академіка гравюри, а його малярська спадщина налічує 1300 робіт, в той час коли поетична складає - понад 240 творів.

Безумовно, Тараса Шевченка ми можемо вважати мистецько-культурним феноменом світового масштабу, адже його поетична збірка «Кобзар» започаткувала новий етап у розвитку української літератури і мови, а живописна колекція стала визнаним явищем не тільки вітчизняного, а й світового мистецтва. Запрошуємо усіх бажаючих вшанувати Великого Кобзаря в стінах нашої бібліотеки –перечитуючи, вивчаючи і досліджуючи його багатогранну і самобутню творчість.

Працівник ТОБД – Уляна Пилипчук



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також