Новій дорозі на "Північному" мікрорайоні в Тернополі – бути

Понад 10 років головна дорога мікрорайону "Північний" у Тернополі перебуває в жахливому стані: глибокі вибоїни, калюжі та багнюка – з цим постійно стикаються місцеві мешканці. Однак, невдовзі це місце стане чи не найсучаснішим районом міста – там буде розвинена соціальна сфера, спортивні установи, пішохідний бульвар та нові вулиці. Відтак, там є велика потреба у новій якісній дорозі.

Нещодавно жителі району отримали радісну звістку –  нову дорогу там таки збудують, адже до співфінансування робіт долучаються забудовники Тернополя.

Днями у міській раді відбулося засідання спеціалістів різних структурних підрозділів, на якій вирішили збудувати дорогу на 2 смуги.

  Ширина дороги вийде приблизно 9-10 метрів. Вона буде аналогічна вулиці Тарнавського чи Київській. Ми спілкувалися з міською владою про участь у цьому проекті і досягнули розуміння. Зараз будуть проводити коригування проектної документації і думаю, що цього року проект буде запущений в роботу та реалізований,   розповідає директор будівельної компанії "Матла" Андрій Матла.

За його словами, в процесі розвитку мікрорайону згодом дорогу можна буде розширити. Після завершення робіт там курсуватиме громадський транспорт.

Зазначимо, що збудувати дорогу планують від вулиці Тарнавського до перехрестя вулиці Смакули.

Нагадаємо, що у Тернополі розпочалося будівництво нового та сучасного мікрорайону під назвою "Північний".

  Ми розуміємо, що місто повинне розвиватися, мають будуватися не лише нові будинки, але й нові райони. Важливо, щоб для людей все було доступно та зручно. Наша будівельна компанія вже завершує там будівництво одного проекту та розпочала роботу над другим,  каже Андрій Матла.

На мікрорайоні "Північний" передбачається будівництво житлових багатоповерхових будинків з повним комплексом установ і підприємств обслуговування.

Окрім того, запроектовані школа з басейном і спортивним комплексом, дитячий садок на 210 місць, церкви, торгово-побутовий комплекс, торгово-офісний комплекс, торгово-розважальний комплекс, побутовий комбінат та спортивні майданчики. 



Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також