Як знімають повнометражний фільм у Бережанах. Фоторепортаж, відео

У Бережанах стартували зйомки фільму "Червоний. Без лінії фронту". Це – приквел фільму «Червоний», режисера Зази Буадзе, створеного за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи.

Наразі центральну площу міста перекрито для пішоходів та авто. Глядачів просять перевести мобільні в безшумний режим та не заходити на територію зйомок. 


Події у фільмі «Червоний. Без лінії фронту» розгортатимуться в період з 1935 по 1945 рік на територіях, котрі зараз належать до Тернопільської та Волинської областей. Вперше буде показане життя українців у міжвоєнний період, протистояння патріотів репресіям польських, німецьких та російсько-радянських окупантів.

Головний Герой Данило Червоний у фільмі пройде шлях від студента Кременецького ліцею до командира загону Української Повстанської Армії. На цьому шляху він зустріне кохання, здобуде перемоги, зіткнеться зі зрадою та виправить власні помилки. 

Окрім головних героїв на знімальному майданчику є і жителі Бережан, які пройшли відповідний кастинг. Незважаючи на мороз та холод усі усміхнені, позують для фото та розповідають про свої ролі в кіно.


Творчій групі, за допомогою місцевих жителів, вдалося зібрати унікальний автентичний реквізит, раритетну колекцію ретро автомобілів надала для зйомок тернопільська компанія «Ретрокортеж» Тараса Демкури.

Зйомки у Бережанах триватимуть до 25 лютого. Далі знімальна група поїде в Тернопіль та Кременець.

 В зйомках фільму задіяно три міста: Тернопіль, Бережани та Кременець. До неділі зніматимуть у Бережанах, а вже з понеділка переміщаємось до Тернополя. Зніматимемо у одному із закладів харчування. Для нас це є великий досвід та випробування, оскільки вперше за багато років маємо такі зйомки на Тернопільщині. Сподіваємося, що ми відпрацюємо усі можливі нюанси на цих зйомках і вже наступного року зможемо тут влаштовувати інші кінопроекти. Взагалі, Тернопільщина має ідеальні умови для включення в процес кіновиробництва і останнім часом наша область дуже цікава стала для режисерів і продюсерів, оскільки тут є багато історичних та природніх пам'яток, які можуть стати чудовими локаціями,  розповів заступник міського голови Леонід Бицюра. 

Оператором фільму є Олександр Земляний, художником-постановником – Ольга Світлична. У головній ролі знімається вже відомий Микола Береза. Також у фільмі візьмуть участь Даша Плахтій, знайома за стрічкою «Стрімголов», Олег Стефан, Максим Панченко. Для останнього це дебютна роль у кіно.

Як і в попередній стрічці, до зйомок залучають чимало дебютантів. Для виконання однієї з ролей творці фільму запросили виконавця саундтреку до попереднього фільму лідера гурту «Гайдамаки» Олександра Ярмолу, який теж сьогодні в Бережанах. 

На основі сценарію фільму буде створено роман «Червоний. Без лінії фронту», який побачить світ одночасно з прем`єрою фільму, запланованою на 2019 рік.

Стрічка створюється компанією «Інсайтмедіа» продюсерський центр, Тернопільською фільмкомісією, продюсерською компанією Романа Микитюка, за участі Одеської кіностудії та за підтримки Державного агентства України з питань кіно. 

До створення фільму також долучилися Тернопільська обласна державна адміністрація, мерії міст Тернополя, Кременця, Бережани, Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія ім. Тараса Шевченка, Кременецький краєзнавчий музей, Бережанська міська громадська організація «Рідне місто», ТОВ «Микулинецький бровар». Техніку для проекту надає Patriot Rental.



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також