Найстаріша жінка Чорткова відзначила своє 100-річчя

18 лютого виповнилося 100 років Ользі Антонівні Карабін із міста Чорткова. Вона є найстарішою жінкою у місті. Разом із чоловіком, якого проводжала і зустріла з Другої світової війни, виростила і виховала двох синів Богдана та Михайла. Також має трьох онуків і двох правнуків.

Народилася Ольга Карабін у 1918 році у селі Полівці, закінчила 5 класів місцевої школи, а в сімнадцятирічному віці вийшла заміж та переїхала до села Палашівка. Там пропрацювала ціле життя у колгоспній ланці імені Михайліни Гушуляк. Згодом родина переїхала до Чорткова. 

Свого чоловіка, якого немає в живих вже 23 роки, Ольга Антонівна згадує й сьогодні. До діамантового весілля, яке відзначають після 60 років спільного життя, не вистачило одного року.

У свої молоді роки Ольга Карабін допомагала членам ОУН УПА. Невістка Ольги Антонівни пані Ганна розповідає: «Мама не раз згадувала про той випадок, коли про діяльність ОУНівців донесли владі. Звичайно, усіх, хто завинив, чекало побиття. Коли черга дійшла і до неї, вона чемно скинула камізельку, але втратила свідомість. І над нею змилосердилися».

За свої довгі роки перш за все поважна жителька дякує Богові. Хоч сьогодні вже не бачить і майже не чує, та про молитву пам’ятає, бо з Богом виросла, ходила до церкви та була членом товариства «Апостольство молитви».

Дуже чекає бабуся цьогорічного літа, адже в липні, після довгого перебування за кордоном приїде її онучка з маленьким правнуком, якого родина ще не бачила. Її, свою онуку Ольга Антонівна колись навчала колядок та пісень не тільки українською, а й польською мовою.

фото: Чортківська міська рада



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також