Жінка, яка вбила свою дитину, звільнили від тюрми

Два роки умовно  дав суд жительці Чортківського району, що влітку 2017 вбила своє немовля. Жінка народила в туалеті, дитя впало у вигрібну яму і задихнулось. Його  труп  згодом горе-мати закопала в лісосмузі.

Жінка весь час заперечувала той факт,  що чекає дитину. Навіть своєму чоловікові зміни у фігурі пояснювала ефектом від ліків, що приймає, а свекрусі — ростом кісти.

Народжувати ще одну дитину вона не хотіла, бо боялась пересудів — як виявилось, вона до вагітності певний час не проживала із своїм чоловіком. А із свекрухою мала неприязні стосунки.

Тож, як тільки дізналась про свою п’яту вагітність у лютому 2017 — на 21 тижні, спробувала її перервати. Для цього пила чай — відвар з рослини, про який вичитала в Інтернеті. Бажано ефекту пиття чаю не дало, викидня не сталося і врешті жінка маля доносила.

Про це йдеться у вироку Чортківського районного суду, винесеному наприкінці січня.  Відповідно до матеріалів справи, 10 червня 2017 близько 15.30 жінка відправила своїх чотирьох дітей до свекрухи, а близько 16.00 народила. Причому, коли почались потуги,  вийшла в туалет на вулицю, зайняла зручну для себе позу і народила доношену дівчинку, яка відразу ж впала в отвір, заповнений фекаліями. Далі породілля пішла в хату, залишивши маля у фекаліях, а повернувшись, витягнула уже мертве дитя та замотала у халат. Труп віднесла у підсобне приміщення та поклала у пральну машинку.

Наступного дня, 11 червня, поїхали близько обіду з чоловіком у лісопосадку неподалік смт  Гусятин, де і закопала пакет з дівчинкою і плацентою. Того дня вона нарешті зізналась чоловікові, що була вагітна, що народила, що дитя при родах впало в туалет і не подавало ознак життя. Відтак сказала, що потрібно труп закопати.  Повернувшись з посадки, до чоловіка прийшло розуміння, що дружині слід повідомити про випадок у поліцію та сільраду. Це і зробила згодом жінка.  Свою вину у суді вона повністю визнала, розкаялась. Сказала, що пояснити свій вчинок не може.

Відповідно, суд визнав її винуватою у вбивстві своєї новонародженої дитини та дав чотири роки тюрми. А згодом суд сказав звільнити засуджену  від відбування покарання з випробуванням, встановивши    іспитовий строк тривалістю два роки.

Наразі вирок законної сили ще не набрав. На його оскарження  сторони мають 30 днів з часу проголошення.



Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також