У Тернополі буде Клуб однофамільців Тарновського

Чи не вперше за півтисячоліття у Тернополі відзначать уродини засновника нашого міста. Цю знаменну подію вирішили відзначити заснуванням клубу однофамільців Тарнавського.

Історія не запам'ятала дату народження Іоанна з Тарнова, відомого нам як Ян-Амор Тарновський, лицар Єрусалимський, каштелян Краківський і засновник нашого міста. Однак знаємо, що трапилося це в січні 1488 року. Тоді, як і подекуди донині, дітей називали на честь тих святих, кого згадує церковний календар у їх день народження. Відтак припускаємо, що трапилося це 20 січня, у день Іоанна Хрестителя.

Цьогоріч виповнюється 530 років з дня народження засновника нашого міста. Тому учасники громадської організації «Мистецьке об’єднання «Коза» вирішили зібрати всіх його імовірних нащадків - тернополян, котрі носять горде прізвище Тарновський/а!

Позаяк в історії звучання прізвищ доволі часто змінювалося, і самого Яна-Амора називають то Тарновським, то Тарнавським, то й запрошують до клубу і одних, й інших. Якщо вам поталанило носити славетне прізвище або ж ви маєте знайомих із таким прізвищем – вас чекають на Дні народження Яна-Амора Тарновського.

На зустріч, яка відбудеться 20 січня о 19:00 за адресою вул. Замкова, 10 (ресторан «Шинок»), запрошують всіх охочих. Гостей чекає екскурсія життєписом Яна-Амора та інших знаменитих однофамільців, заснування і прийняття перших членів клубу й приємний сюрприз від закладу.

Адреса події на фейсбуку: https://www.facebook.com/events/140656273290314/?active_tab=about




Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також