Кросфіт для людей з інвалідністю: у Тернополі вперше проведуть "Ігри героїв"

Спортсмени з інвалідністю приїдуть в Тернопіль через місяць, щоб взяти участь у змаганнях з кросфіту. Проект має назву «Ігри героїв», його учасники — ветерани, які травмувались в зоні АТО. «Ігри героїв» вже кілька місяців мандрують містами України, та в Тернополі ці змагання проведуть вперше. 

— Ігри героїв — це кросфіт для людей з інвалідністю, переважно беруть участь "атовці", які отримали поранення, а також військовослужбовці. Є декілька категорій: люди на протезах — це перша. Друга — поранені «атовці", третя — учасники на візках. Під них і підбирають комплекси програм, — розказує один зі співорганізаторів змагань «Ігри героїв»  у Тернополі Андрій Гуменний.

Один з ініціаторів проведення змагань — Святослав Олійник. Чоловік тренується, виступає на змаганнях з жиму лежачи та кросфіту. Пересувається він на інвалідному візку. Каже, що людей з обмеженими можливостями в Тернополі дуже багато, але більша частина з них ніколи не виходить з дому, адже місто непристосоване до людей на інвалідних візках. 

— Ми хочемо мотивувати людей з інвалідністю. Для мене це конкретна мотивація, коли я бачу, що хлопець без руки штовхає штангу, або без ніг витворяє чудеса на турніку. Таким чином показуємо хлопцям і дівчатам, що на інвалідності життя не закінчується, — говорить Святослав Олійник.

Зараз чоловік тренується з друзями і готується до змагань, які заплановані на 10 лютого. Подати заявку та отримати більше інформації можна на сторінці змагань «Ігри героїв» у Фейсбуці.



Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також