Медики запевняють, від застуди може врятувати глінтвейн. Це напій з червоного підігрітого вина з додаванням спецій і прянощів. Завдяки цьому складу, глінтвейн набуває лікувального ефекту.
Підігріте вино — хороший засіб після переохолодження.
До того ж, будь-яке червоне вино містить амінокислоти, кальцій, калій, фосфор і багато інших мікроелементів.
Приправи та прянощі, які додають у глінтвейн, позитивно впливають на імунну систему: кориця зігріває і є відмінним антиоксидантом, мускатний горіх зміцнює імунну систему, імбир — очищає організм від токсинів і вірусів. До складу напою входять також лимони чи апельсини - вітамін С який міститься у цитрусових є природним антиоксидантом, підвищує імунітет і захисні сили організму.
Глінтвейн під час застуди допомагає полегшити стан хворого, зміцнити захисні сили всього організму і додає сил для боротьби з вірусом чи інфекцією.
Один з рецептів глінтвейну від застуди з імбирем: пляшка червоного вина, 3 солові ложки меду, 2-3 кусочка імбиру, паличка кориці, 6-7 штук гвоздики, кілька горошин запашного перцю, яблуко, 0,5 лимона. У вино треба додати спеції, прянощі і мед, нагріти до 70-80 градусів на середньому вогні, періодично помішуючи. Дати відвару
настоятися під закритою кришкою, щоб розкрився аромат спецій. Додати яблука і лимон. Пити гарячим, — пишуть у виданні "Експрес".