На новий центр Політравми використали 9, 5 млн гривень

Нове відділення анестезіології та інтенсивної терапії урочисто відкрили в обласній клінічній лікарні Тернополя. Участь у заході взяла і в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, керівництво області, медики, духовенство, громадськість. Для облаштування центру було використано 7 млн грн державної субвенції, ще 2,5 млн грн на закупівлю сучасної апаратури.

У Тернопільській обласній університетській лікарні відкрили Центр політравми.

« Центр розрахований на 9 ліжок. Водночас у нас старе відділення не закривається, загалом є 21 ліжкомісць, що досить багато. У центрі політравми встановлені нові апарати інтелектуальної штучної вентиляції легень, що дозволить звести до нуля людський фактор, сучасна аналізуюча апаратура, яка відстежує усі необхідні параметри стану пацієнта, кардіограф, цифровий рентген», розповів завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Олег Ємішев.

На важливості сворення центру політравм у Тернополі наголосила і в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун:

« Без належної допомоги ми втрачаємо вдвічі більше людей, яких могли б врятувати. Тож відкриття нового відділення це дуже важливе досягнення, яке допоможе рятувати більше життів. Тут є все належне обладнання, але головне - підготовка людей, які будуть рятувати пацієнтів. Багато з медиків, які працюють у цій лікарні, пройшли курси підтримки життя під час травми. Бо це дуже специфічна допомога. Вона має надаватися комплексно та системно".

Зараз у лікарні є необхідне обладнання, яке дозволить надавати допомогу за міжнародними стандартами. Але важливо тепер сконцентруватися й на наданні допомоги на догоспітальному рівні. Бо 75 % пацієнтів помирають ще до того, як потрапити в лікарню,  розповідають в Тернопільській обласній раді.






Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також