Коляда, новорічні вогні та учасники "Х-фактора": у Тернополі запалили головну ялинку. Фото

Сьогодні у Тернополі відбулося відкриття новорічної ялинки та освячення Різдвяної шопки. Дійство розпочалося близько 17-ої години.

Запалили головну ялинку міський голова Сергій Надал разом із пластунами, які, вже традиційно, принесли усім Вифлеємський вогонь миру.

Ілюмінація новорічної красуні міста та сама, що й минулого року. Проте додамо, що цьогоріч було придбано 140 нових іграшок для ялинки.

Також на майдані священнослужителі різних конфесій освятили Різдвяну шопку з живими ягнятами.

"— Різдвяна шопка є посланням надії й любові. Вона допомагає створити сприятливу атмосферу Різдва, щоб з вірою переживати таємницю народження Спасителя. Ця шопка буде нагадувати про те, що йде Різдво, що усі повинні приготувати свої душі та оселі до великого свята", розповів мер Тернополя Сергій Надал.

Також він згадав військових, які воюють на Сході і Різдвяні свята їм доведеться зустрічати в окопах.

На святковій сцені колядували, виступали тернопільські зірки, що брали участь в "Х-факторі": Тарас Мельник, Ірина Боросюк, "Тріода".

Окрім цього, повноцінно запрацював ярмарок "Зимове містечко". Сьогодні всі ятки були відчинені. Гостям пропонували скуштувати вина чи медовухи, варили гарячий глінтвейн. У будках продають багато новорічних солодощів, сувенірів. Привертають увагі в'язані речі: теплі шкарпетки, пледи, рукавички, і продавці дуже гостинні.



Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також