Середня ціна новорічної ялинки становить 71,20 гривень

5 тисяч новорічних дерев у передноворічно-різдвяний період планують реалізувати на Тернопільщині. Про це повідомив відповідальний за ялинкову кампанію – 2018 в управлінні, головний спеціаліст лісового та мисливського господарства, охорони і захисту лісів Тернопільського ОУЛМГ Андрій Маланчук.

Кожне з лісових підприємств запланувало до реалізації тисячу новорічних дерев.

Цікаво, що порівнюючи з минулим роком, то обсяг дерев було зменшено. Лісівники Тернопільщини пояснюють зменшенням попиту на живі ялини і сосни та небажанням їх купувати мешканцями міста й області через глибокі переконання в тому, що купуючи живе деревце, вони шкодять таким чином навколишньому середовищу/

 Купуючи живе деревце ви не лише не шкодите природі, а й вносите свою лепту в її відновлення, адже кошти, виручені з продажу новорічних дерев, лісові господарства знову ж таки спрямовують на вирощування садивного матеріалу, яким у подальшому відновлюватимуть ліси й створюватимуть нові захисні лісонасадження. Новорічні ж дерева вирощують спеціально для того, аби мешканці Тернопільщини мали змогу відчути справжність новорічних свят,  повідомили в лісовому управлінні.

Станом на 8 грудня державне підприємство «Кременецьке лісове господарство» вже реалізувало 100 новорічних дерев, які рушили на Херсонщину. Зазвичай у такий ранній період тернопільські хвойні дерева прямують за межі нашої області. Зокрема, сосни залюбки придбавають підприємці з Півдня й Сходу нашої держави.

– Раніше наші сосни активно купувати підприємці з Луганської і Донецької областей, тож лише одне наше підприємство в передноворічний період могло реалізувати 4-5 тисяч цієї породи хвойних. Зараз же покупців із цих регіонів значно поменшало, – ділиться думками головний лісничий ДП «Бережанський лісгосп» Микола Ковальчук.

До речі, ціна на новорічні дерева є помірною і доступною для кожного. Зокрема, в лісництвах новорічні дерева можна буде придбати за собівартістю. Середня ціна новорічного дерева заввишки 1-1,5 м по облуправлінні становить 71,20 гривень.



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також