У Тернополі відбувся турнір пам’яті Віктора Гурняка. Фото

8 грудня в спортивному залі Технічного коледжу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя відбулось відкриття першого Всеукраїнського турніру з волейболу пам'яті Героя України Віктора Гурняка.

На заході були присутні учнівська молодь, педагогічний колектив закладу, його побратими з фронту та рідні. Після урочистого проголошення відкриття турніру до спортивної зали були запрошені команди-учасники.

  • Бродівський педагогічний коледж імені Маркіяна Шашкевича,
  • Кременецький лісотехнічний коледж
  • Тернопільська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1
  • Тернопільський державний медичний університет імені Івана Горбачевського
  • Технічний коледж тернопільського національного технічного університету

Після цього в зал занесли прапор сімдесят сьомого юнацького куріня імені Івана Гавдиди.

Вшановуючи пам’ять свого випускника та товариша перед присутніми виступали педагоги закладу, голови громадських організацій, близькі і знайомі люди. Під час свого виступу мати Віктора - Марія Гурняк наголосила на тому, що ми не повинні забувати наших героїв - бо вони склали голови за наше світле майбутнє.
 

Віктор Гурняк - є яскравим прикладом небайдужості та бунтарства. Він надихав своїм прикладом багатьох людей, проявляючи себе у різних сферах громадського життя. Працював у газеті «20 хвилин», «Цвіт України», очолював МГО «Фундація Регіональних Ініціатив», був прес-секретарем партії «Пора». Захоплювався фотографією, знімався в кіно і музичних кліпах. Брав участь в Революції Гідності, був військовим кореспондентом під час окупації Криму. Від початку АТО займався волонтерством, а потім залишивши дружину і маленьку доньку вступає добровольцем у батальйон «Айдар». 19 жовтня 2014 року загинув поблизу села Сміла Луганської області.

Турнір з волейболу пам'яті героя України Віктора Гурняка є першим спортивним заходом в його честь. Змагання будуть тривати два дні. 9-го грудня відбудеться нагородження команд переможців.

Олександр Назарець

«Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED».



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також