Крупи, теплі речі, ліки та навіть пелюшки – тернополяни збирали речі безпритульним тваринам. Фото

3-го грудня Театральний майдан Тернополя перетворився не тільки на місце тотального «селфі-фото-сніжколіплення», а й на пункт збору допомоги для братів наших менших.  Крупи, корма, теплі речі, ліки та навіть пелюшки – так городяни допомагали тим, хто на громадських засадах допомагає безпритульним тваринам.

Організаторами акції «Нагодуй і зігрій» стали волонтери обласної громадської організації «Асоціація захисту безпритульних тварин «Ноїв ковчег». Захід тривав з 13-ої до 17-ої години. Перед фасадом театру ім.Шевченка стояла скринька для збору коштів, а між величними колонами будівлі люди зносили допомогу. На запах їжі впевнено перетнувши майдан прибіг і цей пес (фото).

Волонтерка організації «Ноїв Ковчег» Світлана Древницька запропонувала кудлатому шматок курятини та пес лише повів носом, потім печиво – також реакції - 0, а от від кільця «ліверки» у собаки одразу ж з’явився апетит та завеляв хвіст. Світлана розповіла, що стурбована тим, що в Тернополі дуже багато безпритульних тварин, які потребують помочі.

«У кожного вдома є старі, непотрібні речі: ковдри, подушки, покривала, куртки, які можуть знадобитись нам для утеплення вольєрів. Крім цього працівники організації також потребують в одязі і взутті у якому вони працюватимуть з тваринами. Сьогодні люди відізвались на наше прохання і позносили різноманітні крупи, корма для тварин та теплі речі. Також принесли багато ліків, що зараз вкрай необхідні. Як і люди, тварини в зимовий час починають частіше хворіти. Зараз у нашому притулку серед собак є багато породіль і для деяких порятунком стане цей пакет з медичними системами. Після родів тварини сильно ослаблені і їх потрібно капати. Ми дякуємо всім небайдужим тернополянам, які долучилися до нашої сьогоднішньої акції»

Наразі в притулку обласної громадської організації «Асоціація захисту безпритульних тварин «Ноїв ковчег» утримується близько 100 тварин. Центр існує виключно за рахунок добровільних пожертв від мешканців тернопільсько регіону, оскільки жодних надходжень від місцевих органів влади не отримує. Окрім утримання безпритульних тварин волонтери організації допомагають іншим приватним притулкам кормами, лікуванням, стерилізацією та контролюють роботу комунального центру післяопераційної реабілітації тварин в селі Дичків.

А для зменшення кількості безпритульних звірів добровольці шукають їм нових господарів. Таким є і їхній останній заклик на офіційній сторінці у Facebook: «Нехай у 2018-му році «Собаки» кожен хвостик знайде свій дім»

Олександр НАЗАРЕЦЬ

«Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократіїNED».



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також