Розповіли про ціни на солодощі напередодні зимових свят

Солодощі українського виробництва піднімаються в ціні. До Нового року в регіоні прогнозують ріст цін на цукерки та печиво до 10 – 15%. Підприємці наголошують: причиною є зростання собівартості виробництва через високі комунальні тарифи.

Тернопільщина є стратегічним експортером зерна та цукру. Особливо порадував аграріїв цьогорічний врожай. Однак зниження цін на більшість продуктів не відбулося. Скоріше навпаки, спеціалісти з відділу статистики фіксують постійну тенденцію щодо їхнього зростанням. А останнім часом це торкнулося хлібобулочних виробів і солодощів.

« На жаль, собівартість виробництва у нас збільшується. Причини – це високі тарифи на енергію та досить високі ставки податку. Тому у підприємця нічого не залишається як підвищувати ціни на свою продукцію. Хоча це нас також не дуже тішить. Бо, зазвичай, після зростання ціни, зменшуються обсяги реалізації товару», каже підприємець Ірина Білогірська.

Тож тернополянам радять купувати цукерки завчасно, не чекаючи Різдвяних свят. Адже тоді на цінову ситуацію ще й впливатиме підвищений ажіотаж,  повідомляють "За Збручем".



Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також