Тернопільські лікарі розповіли, які продукти корисні для щитовидної

Від стану щитовидної залози залежить самопочуття людини та стан організму. Саме тому вкрай важливо не допустити виникнення різних захворювань цього життєво важливого органу. Насьогодні найбільш поширеними недугами щитовидної залози прийнято вважати гіпертиреоз, який призводить до підвищеної збудженості і не менш неприємний гіпотиреоз, що супроводжується відчуттям постійної втоми.

Для підтримання тонусу щитовидки корисно вживати такі продукти:

Морська капуста. Цей корисний продукт поліпшує роботу щитовидної залози, приводить в норму тиск і рівень гемоглобіну. 

Червона ікра. Крім благотворного впливу на щитовидну залозу, червона ікра відмінно допомагає зміцнити різні тканини і кістки, відновити сили, нормалізувати кровообіг, зміцнити і очистити судини, підвищити імунітет, суттєво знизити ризик утворення тромбів і навіть нормалізувати гемоглобін. 

Ягоди годжі. За допомогою цих ягід можна не тільки підтримувати здоров'я щитовидної залози, але і помітно поліпшити діяльність серцево-судинної системи, нормалізувати сон і уповільнити старіння клітин. 


Хурма. Чудовий фрукт, який попереджає розвиток різних захворювань щитовидної залози і допомагає зміцнити судини, очистити кишечник і істотно знизити ризик розвитку сечокам'яної хвороби. Корисно вживати хурму і для запобігання онкології або нормалізації артеріального тиску. А ще вона сприятливо впливає на нервову систему і прекрасно тонізує організм. 

Бразильські горіхи (плід дерева бертолета). Відмінний засіб не тільки для підтримки здоров'я щитовидної залози, але і для запобігання еректильної дисфункції у чоловіків, а також для підвищення захисних властивостей імунної системи. Ці смачні горіхи обов'язково допоможуть поліпшити роботу кишечника і швидко очистити його, а також будуть всіляко сприяти омолодженню. 

Хрестоцвіті овочі. До таких відносять білокачанну капусту, броколі і т. ін. За допомогою цих овочів можна не тільки помітно поліпшити стан щитовидної залози, а й усунути надлишки рідини, побороти найрізноманітніші інфекції і нормалізувати гормональний фон. 

Гречка. Цілюща дія гречки не обмежується одним лише позитивним впливом на здоров'я щитовидної залози - ця корисна крупа нормалізує згортання крові, виводить з організму токсини і всіляко сприяє зміцненню судинних стінок. Дуже корисно вживати її і діабетикам, тому що вона допомагає запобігти різким стрибкам глюкози. 


Людям, що страждають на гіпертиреоз, категорично не рекомендується занадто часто вживати багаті йодом продукти, зате їм необхідно включити в свій раціон такі легкі продукти, як кефір, йогурт, м'ясо і рибу нежирних сортів, а також сир і молоко,  розповідають у Тернопільському обласному лабораторному центрі.


Ольга Фірман

Опис відсутній


Читайте також