У Тернополі презентували карту комунального майна

Відкриту карту комунального майна презентували у Тернополі. Знаходиться вона у вільному доступі на сайті тернопільської міської ради у розділі "Реєстр комунального майна".

На карті позначені точки, де саме розташоване комунальне приміщення,  хто його теперішній орендар, площа, фото, цільове використання. 

 Уся інформація про наявну власність тепер доступна громаді і це не лише забезпечує прозорість влади, а й дає можливість місцевому самоврядуванню чітко розуміти наявні ресурси міста.

Набір шарів інтерактивної карти включає:

Реєстр об’єктів комунальної власності територіальної громади (адміністративні будівлі, заклади освіти, науки, культури, котельні, господарські двори, гаражі тощо);

Реєстр об’єктів комунальної власності територіальної громади, які передано в оренду (із зазначенням дат початку та закінчення термінів оренди, щомісячної орендної плати, боргових зобов’язань). Інформація може бути додатково підкріплена відповідними сканованими копіями документів безпосередньо в оболонці інтерактивної карти);

Незадіяні (вільні) земельні ділянки та приміщення, які можуть бути передані в користування;

Боржники-орендарі комунального майна.

— В країні з кожним днем збільшується кількість організацій, які переконані в тому, що вони мають право на безкоштовне використання того чи іншого комунального майна. Зараз, коли всі тернополяни проаналізують цю карту комунального майна. Подивляться хто і скільки часу використовує приміщення і ми отримаємо додаткову підтримку у тому плані, що, можливо, варто потрохи відмовлятись від безкоштовного користування і переходити на комерційне використання комунального майна, щоб наповнювати таким чином бюджет міста. Зараз є організації, які використовують приміщення раз чи тільки два рази в місяць, а решта час воно просто простоює,   наголосив міський голова. 



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також