На Кременеччині чоловік вирощує равликів для кулінарії. Такий бізнес приносить хороші прибутки.
Тернополянин Мирослав Загорський відкрив ферму із французькими делікатесами поблизу Кременця. Ідею вирощувати равликів йому подав друг, який побачив такі ферми у Польщі. Звідти й привезли перших молюсків.
Фермер розповідає, що це спеціальний середземноморський вид равликів.
"— Вдень вони сплять. Равлики ховаються від палаючого сонця і шкідників. Найбільше люблять бути серед рослин і на дереві, — резюмує Мирослав Загорський
Вирощування равликів приносить хороший прибуток. Щоправда, в Україні великого попиту на равликів немає. Тому, в основному, всі вони йдуть на експорт.
Площа ферми – три тисячі квадратних метрів. На ній працює кілька людей із сусіднього села, — повідомляє телеканал "24".