Про залаштунки конкурсу «Міс Україна» розповіла тернополянка Олена Смакоус

Тернополянка Олена Смакоус на конкурсі краси «Міс Україна-2017» розраховувала ввійти принаймні у дванадцятку кращих, не кажучи про шістку чи переможницю. Хоч і не ставши фіналісткою дівчина планує надалі розвиватися у модельній сфері. Після конкурсу з'явилося багато ідей та пропозицій.

Чого не вистачило, щоб взяти першість Олена лише здогадується, напевно, у журі були свої критерії оцінки, певні вимоги сформовані ще до початку конкурсу.

– Під час підготовки журі спостерігали за нами. Вони знали, яке личко їм потрібне для перемоги. Щороку обирають дуже юних і переважно брюнеток. Цьогоріч корону здобула також наймолодша киянка Поліна Ткач.

Попри те, що Олена не стала переможницею, вона все ж увійшла в історію 25 кращих красунь-учасниць конкурсу «Міс Україна-2017».


– Велике щастя й успіх з п’ятнадцяти тисяч дівчат потрапити у п’ятдесят. А з п’ятдесяти у двадцять п'ять. Адже те, що виграла на рівні Тернополя не означало, що братиму участь у фіналі. Після оголошення усіх 50-ти учасниць у травні, я не повірила, що теж є у списку. До 1 серпня хвилювалася чи потраплю у 25, приблизно на половину була впевнена у цьому.

У сюжеті ТСН розповіли про те, що половина потенційних учасниць головного конкурсу краси бреше організаторам про свої параметри. Олена Смакоус не розуміє чому дівчата навмисно говорили неправду. Адже усіх учасниць неодноразово перемірювали.

– Коли мене запитували про параметри ще у Тернополі, я не брехала, бо розуміла, що шитимуть костюми. На те що схудну, не сподівалася, але за десять днів підтягнулася фізично. Можливо, дівчата це передбачили, тому й говорили про менші параметри.

Підготовка до головного конкурсу тривала десять днів. Дівчата жили за п'ятдесят кілометрів до Києва. Щодня вставали зранку, виконували професійну зарядку, слухали майстер-класи та тренувалися. В перший день, не розклавши речі, дівчата спішили на заняття з кікбоксингу, яке проводила чемпіонка світу з боїв без правил Світлана Гоцик. Наступного дня майстер-клас від провідного модельного агентства та стоматолога.

– Я досі під враженнями від майстер-класу Тетяни Полякової з етикету. Ця жінка неймовірна, етикет – її життя. Її мова, спілкування, вміння подати себе, поведінка, стиль одягу, – захоплює. З такою аристократією зустрілася вперше. Декілька днів після усі намагалися наслідувати її, поводилися як справжні леді.

Двадцять п'ять красунь навчали як має виглядати справжня леді на різних заходах. Фарид Сафаров поділився усіма деталями від довжини суконь до нігтів і макіяжу. Анна Варава навчила відповідати правильно на каверзні питання. Своєю історією успіху ділився Андре Тан. «Міс Україна-1995» Влада Литовченко дала багато порад.

– Наш графік був до хвилини розписаний. Ми просиналися о 6 ранку, в останні дні не встигали навіть на зарядку. Більшість майстер-класів проводили російською мовою. Однак під час підготовки до конкурсу зустріла багатьох тернополян. Так, проводив майстер-клас «Як стежити за своєю усмішкою» тернополянин Роман Скадовський, тренер на зарядці теж родом з Тернополя і дизайнерка, яка шила одяг на перший вихід Оленка Музяк з рідного міста. Дуже приємно було бачити своїх, від нашої мови ставало тепліше, впевненіше стоїш на ногах.

У дівчат був ще творчий вечір, під час якого малювали прапор України з відбитків рук 25-ти учасниць конкурсу краси «Міс Україна-2017», розмальовували також футболки. Ці роботи пізніше продали на благодійному аукціоні.

– Один з найважчих днів – захист благодійного проекту, який нагадував захист дипломної. Спілкувалися англійською, італійською, – хто якою міг. Проблема боротьби та протидії домашньому насильству над жінками та дітьми в Україні не вирішена. Свій соціальний проект хотіла б розвивати, але на це потрібні великі кошти.


Перед самим конкурсом з учасницями працювали косметологи візажисти, перукарі. В кожної був свій майстер. Усі наряди були готові. Сукню на останній вихід, дефіле у вечірніх платтях, зшивали. У шісті фіналісток Олена таки не вийшла в ньому.

На сцену цьогоріч вийшло 24 красуні. Олена Смакоус каже, що суперництва не відчувалося, допомагали одна одній до кінця. Досі дівчата підтримують зв'язок.

– Думала, буде по-іншому, адже ми їхали не дружити, а боротися за корону. Майже не хвилювалася, для мене задоволення виходити на сцену. Однак чим ближче до конкурсу, тим емоційніше, атмосфера метушні не могла вплинути.

З фіналісткою конкурсу краси «Міс Україна-2017» Олена жила з першого дня. Попри свій юний вік, Поліна вихована й розумна. 



Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також