На Тернопільщині батьки не пустили дітей до школи і оголосили страйк

В селі Космирин, що в Бучацькому районі оголосили страйк. З 14 вересня на шкільні заняття не прийшло 308 учнів. Батьки вирішили не пускати дітей до школи через те, що влада ігнорує всі звернення від людей села.

У нас навчаються 308 дітей, школа розрахована тільки на 120, діти, навіть найменшенькі, а це вісім класів початкової школи, вчаться у другу зміну, повертаючись додому аж у 18:00, а це, прошу замітити, у зимовий період - “темна ніч”. До речі, освітлення і дороги, що обіцяли зробити, у селі також немає, і всі прохання так же само як і з побудовою школи ігноруються. Але це ще не найстрашніше, дійшло до того, що другою зміною навчання вже не обійтись, цього року, з 1 вересня, один клас направили вчитися у приміщення сільської контори, де зазначу, немає навіть вбиральні,  зазначила Мар'яна Деркач.

Відомо, що боротьба за школу точиться ще від 2013 року. Люди в розпачі, і заявляють що страйк не закінчиться до тих пір, поки не буде видно що влада нарешті щось робить та займається проблемами села. 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також