З Театрального майдану стартує масовий автопробіг. Фото

Сьогодні на Театральному майдані зібралося близько сотні автомобілістів.
Вони влаштовують масовий автопробіг з Тернополя до Хмельницького.

Таким чином вони хочуть привернути увагу до Всеукраїнського дня подяки, який запланований на 17-те вересня у столиці та 1 жовтня у Тернополі. Всеукраїнський День подяки пов’язаний з впровадженням в Україні європейських традицій. 17-го вересня в Києві очікують приїзд легендарного Ніка Вуйчича, а також цього дня на Хрещатику відбудеться урочиста концертна програма.

– У 16 столітті Реформація спонукала християн переосмислити своє християнство і повернутися до початків: до писання, благодаті, віри в Ісуса Христа. З надією, що така зміна відбудеться й зараз, у нашому суспільстві, проводимо цей автопробіг, – пастор Юрій Смакула.

На Театральному майдані зібралися різні євангельські церкви, конфесії та рухи. Основна їхня мета привернути увагу до того, що відбулося п'ятсот років тому під час Реформації. Володимир з Тернополя протягом року завжди підтримує акцію R500.ua.

– Я 19 років займаюся бізнесом. Сьогодні в Україні це болюча тема, економіка не зростає. Результати Реформації Мартином Лютером вплинули на людей при владі й бізнесі. Я б хотів, що усі об'єдналися навколо Біблії й просували нашу економіку згідно з Біблією. Тоді процвітатиме економіка, як колись у Європі.

Автопробіг стартує з різних областей України, а фінішує на центральному майдані в Києві на День подяки. За словами організатора Ігоря Гонтаря, автопробіг у Тернополі є одним з найбільших на теренах Західної України. Автомобілісти рушили з Театрального майдану по вулиці Грушевського, Крушельницької в сторону Хмельницького в супроводі поліції. Далі у Хмельницьку передадуть естафету.




Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також