Старовинний годинник на бережанській ратуші відремонтують і замінять стрілки. Фото

У Бережанах взялись за реставрацію старовинного годинника, що на міській ратуші. Жителі міста часто нарікали, що годинник показує час неправильно, не працюють усі циферблати, куранти не завжди б’ють тощо. 

 Спеціалістами зі Львова було демонтовано розпридільчий механізм, вали до стрілок та стрілки на усіх циферблатах. 

Також заплановано виготовити нові годинникові стрілки у стилі, що був до ремонту у 70-х роках минулого століття, встановити електронний привід та розпридільчий механізм, нові вали до чотирьох циферблатів. До курантів (дзвонів) буде встановлено нові тяги та троси. Після цього ремонту не буде потреби заводити годинник щоразу через 36 годин, як це було раніше, працюватимуть усі циферблати, а куранти відбиватимуть кожні п'ятнадцять хвилин та кожну годину. 

Реставраційні роботи заплановано завершити до 14 жовтня 2017 року. Основний корпус механічного годинника на вежі бережанської ратуші залишиться на встановленому місці як діючий музейний експонат для туристів. Його буде очищено від бруду та зайвих мастил, а також буде відремонтовано шафу, у якій він розміщений.

Варто зазначити, що останній ремонт годинника проводився на початку 70-х років минулого століття, повідомили у міській раді Бережан. 



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також