Ховали у подарункові пакети, — наречена з Тернополя розповіла, чому просила корм замість квітів. Фото

Замість цукерок і квітів – корм для собак. Саме таким закликом підсумовували запрошення на своє весільне торжество тернопільські наречені Юля та Юрій, весілля яких відбулося 12 серпня.

— Ідея виникла у мене давненько. Два чи три роки тому я побачила у новинах сюжет, що у якомусь з українських міст наречені попросили гостей замість квітів та цукерок приносити корм для тварин, - розповідає Юля ДОБІ. – Ще тоді я подумала, що коли прийде час мені планувати весілля, то зроблю так само. Цукерки можна купити,  коли завгодно, квіти зів’януть за кілька днів, а от їжа для чотирилапих завжди потрібна, особливо тим, хто живе у притулку. На щастя, мій чоловік з розумінням поставився до цього задуму, то ж у плані подарунків наше весілля вийшло дещо незвичним.

Як розповідає Юля, вкінці їхнього весільного запрошення додали фразу: «Прохання від молодих: замість квітів і цукерок дарувати корм для собак. Це буде наш спільний подарунок для тварин, що живуть у притулку. Дякуємо за розуміння!».

— Наші гості відреагували по-різному. Хтось сприйняв відразу, а хтось подумав, що це жарт. Дехто вирішив, що то тільки їм такі запрошення надіслали, тому корм ховали у барвисті подарункові пакети чи коробки, щоб не виглядати дивакувато - посміхається наречена. – Та у підсумку майже всі принесли те, що ми попросили - корм. Хтось – один кілограм, хтось – десять. Впродовж весілля ми отримали в подарунок 130 кілограмів корму для собак.

Як розповідає Юля, у неї є свій домашній улюбленець – пес породи цвергшнауцер, відтак вона добре знає, скільки уваги та любові він потребує. Завдяки йому осмислила і те, наскільки турботи бракує безпритульним собакам. Тому, отримавши у подарунок чималу кількість корму для чотирилапих, передали його для безпритульних тварин, якими опікується центр допомоги «Вірні друзі». Саме тут на думку багатьох друзів та знайомих молодої пари працюють чесні та відповідальні люди, які дійсно дбають про тварин, а не лише роблять вигляд.


На запитання про те, чи планує Юля організовувати ще подібні акції, дівчина сміється:

— Заміж наразі більше не збираюся, то ж, якщо й щось робитиму, то вже й іншому вигляді. Але тернополянам варто знати, що «Вірні друзі» проводять аукціони та гаражні розпродажі на користь тварин, що живуть у притулку. Відтак, допомогти їм можуть всі охочі. Головне бажання, — каже вона.

Алла Ляпандра, керівник Центру допомоги безпритульним тваринам «Вірні друзі», каже, що була приємно здивована таким подарунком. Вона розповідає, що для України така акція є чимось особливим, адже до того чула лише про подібне закордоном.

— Нам приємно  і в тому  сенсі, що молодята допомогли кормом, і в тому, що виявили довіру саме нашому центру.  У нас під опікою зараз знаходиться чотирнадцять собак, і тепер вони на  тривалий час забезпечені їжею.  Тому щиро дякую молодим, а також їхнім батькам та гостям за те, що підтримали можливо дивну для багатьох, але чудову, і, наразі, безпрецедентну в Тернополі акцію. Дякую щиро!, — каже пані Алла.

Про діяльність  центру а також про те, як тернополяни можуть допомогти його розвитку, читайте на ДОБІ вже незабаром.


Оля ТЕРЕЩУК


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також