Тернопіль відвідав головний герой фільму "Червоний". Фото

У Тернополі презентували художній фільм «Червоний» про воїна УПА, який підняв повстання у сталінському концтаборі. В основу кінострічки ліг історичний роман Андрія Кокотюхи «Червоний». На презентацію фільму завітав головний герой Микола Береза, режисер фільму Заза Буадзе, продюсер картини Андрій Суярко та Володимир Філіппов.

 Фільм відзняли за третьою частиною, у планах екранізувати попередні дві. У прокат стрічка вийде на День Незалежності.

 Це дуже велика подія для нас, для глядачів, для режисерів і для будь-кого. Це вперше за 26 років, коли український фільм вийде на День Незалежності у майже 150 кінотеатрах країни,   розповів продюсер фільму Володимир Філіппов.  І думаю фільм варто, один раз побачити, ніж говорити про нього.

Зйомки проходили у Кривому Розі на одній із закинутих шахт. Музику для «Червоного» написав і записав у Римі італійський композитор Франко Еко.

Для більшості акторів – це перший досвід роботи у великому кіно, їх зібрали близько півсотні з 7 міст України. Плюс 800 осіб масовки. 

 Історія закінчується щасливо і ми не боїмося про це "спойлерити". Головний герой у нас залишається живим. Тому що одне з гасел нашого фільму "Боротьба, яка триває досі" і для нас важливо, щоб ця боротьба нами вигравалася на всіх фронтах. І я сподіваюся, що цей фільм зможе хоча б трішки надихнути глядачів. Для мене, особисто як для актора, це буде означати, що три місяці, які я провів на зйомках у Кривому Розі, минули не даремно,  розповів Микола Береза.

Загальний бюджет фільму склав близько 20 мільйонів гривень, половина з яких – державні кошти.

Після допрем'єрного показу фільму тернополяни аплодували стоячи. Після цього відбулась автограф-сесія з головним героєм фільму.



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також