Кого, коли і за скільки поселятимуть в гуртожитки ТНПУ. Фото

Тернопільський національний педагогічний університет ім В. Гнатюка цього року готовий поселити усіх охочих студентів. Однак першочергово поселяють студентів пільгових категорій. Вартість проживання за один місяць в гуртожитку 440 гривень.

Поряд із навчальними корпусами ТНПУ – 5 гуртожитків, де проживає понад 2 тисячі студентів. У кімнати поселяють по 2, 3 та 4 осіб. Усі гуртожитки блочного типу, у кожному від 480 до 573 місця. За кожним із гуртожитків закріплені факультети. Для прикладу, за першим – Інститут мистецтв, за другим – філологічний та факультет фізичного виховання, у третьому селять студентів хіміко-біологічного та географічного факультетів.
Для поселення у гуртожиток необхідно написати заяву в студентський профком з 7 до 20 серпня.

– Студентам-першокурсникам не обов’язково їхати до Тернополя і писати заяву, можна заповнити бланк заяви на сайті університету. Наразі точної кількості студентів, які можна поселити не знаємо, бо ще немає інформації про зарахування магістрів та спеціалістів. Усіх охочих поселимо, – розповів директор студмістечка Анатолій Миськів.

Першочергово мають право на поселення студенти державної і контрактної форми навчання пільгових категорій. Всі інші поселяються на загальних підставах в порядку віддаленості місця проживання від Тернополя та наявності місць виділених для відповідного факультету.

З 26 серпня по 28 серпня поселятимуть старшокурсників, які проживали в гуртожитках університету. А з 29 серпня по 1 вересня поселятимуть першокурсників. При поселенні обов’язково потрібно мати довідку про флюорографію.

В усіх гуртожитках до початку навчального року зроблені косметичні ремонти в загальних приміщень.

– Умови в гуртожитку непогані, атмосфера хороша. Цього року другий гуртожиток зайняв перше місце серед решти п'яти. У кімнатах, з яких виселені студенти, зараз робимо ремонти для першокурсників. Не все виходить, але стараємося, я особисто працюю на студентів. На жаль, лише в нашому гуртожитку немає душу в блоках, тільки на першому поверсі. Але вільних душових кабін не вистачає коли фізкультурники в забігах, – завідувач другого гуртожитку Михайло Миськів.





Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також