Співак та учасник популярного співочого шоу зняв кліп у Тернополі. Фото

Український співак, учасник «Голосу країни 2015» Володимир Трач записав пісню «Літній дощ» гурту «Нічлава». Музичне відео на цю пісню знімала тернопільська команда у Тернополі. Незабаром, до Дня міста, прем’єра пісні й кліпу. Володимир Трач розповів журналістам «Доби» про зйомки і своєрідний подарунок рідному місту.


Володимире, незабаром у вашому репертуарі з’явиться пісня «Літній дощ» гурту «Нічлава», розкажіть чому вирішили її співати та чи змінилася вона?

Автор пісні «Літній дощ» гітарист гурту «Нічлава» Анатолій Макара. Заспівали її ще у 90-тих. Згодом Андрій Підлужний переробив в дещо іншому варіанті  та запропонував мені її заспівати. Запис відбувся навесні у Києві. У композиції звучать виключно живі інструменти: гітара, бас, барабани, фортепіано. Пісня літня, романтична, дійсно, як «Літній дощ».

Звідки ідея зйомок кліпу на пісню «Літній дощ» у Тернополі?

Взагалі кліпів, знятих у Тернополі, дуже мало. А саме місто надзвичайно красиве, я його дуже люблю. У Києві живу двадцять років, але до рідного міста завжди приїжджаю з великим задоволенням. Ідея зняти кліп у Тернополі моя, давно хотів це зробити. Мій піар-менеджер Лєна Гарбузинська познайомила мене з прекрасною молодою тернопільською командою FotoTime Studio. Вони хотіли зняти професійне музичне відео. Мої побажання співпали з їхніми, на днях зняли кліп.

Розкажіть, будь ласка, як проходили зйомки, які локації обрали?

Найбільше хотілося передати дух міста, тому знімали вулиці. Але не такі знані місця, як рекламу. Ми знайшли вулички, про які не одразу здогадаються навіть тернополяни. Стиліст Юрій Вітяк допомагав в режисурі, він показав нам багато цікавих місць. Планували знімати два дні, але вийшло три. Спочатку для зйомок потрібен був дощ, випав він у перший день. Наступного – сонце, як і хотіли. Почали монтувати й зрозуміли, що дощ в кадрі не читається. Вирішили знімати у третій день, місце обрали неподалік Дального пляжу, на приватному пірсі. Оператор Андрій Шліхта домовився з власником. Він ще й воду включав нам зі шланга. Три години мене поливали, так отримали справжній «літній дощ».

Про що цей кліп? Чи задоволені зйомками?

Кліп – не просто картинки, а цілий сюжет. Головні герої – він і вона. Вона – Ірина Борисюк. Запросив Іру не тому, що вона знана співачка та телеведуча, а тому що я з нею виріс. Ми знайомі змалку. Я подзвонив до неї і вона одразу погодилася. Процесом дуже задоволений. Загалом в команді склалася дуже привітна і дружня атмосфера. Багато тернополян, тільки-но дізналися про знімання в Тернополі, відгукнулися і допомагали. Працювали над кліпом лише тернополяни – від режисерів, відеооператорів і фотографів до стилістів і візажистів. У деяких нюансах я був навіть здивований рівнем професійності, як для Тернополя.

Коли прем’єра кліпу?

Кліп змонтований, я його вже бачив, але дещо потрібно доопрацювати. До Дня міста подарунок Тернополю буде готовий.

Володимире, коли чекати вашого концерту в рідному Тернополі?

Я щоранку ставлю собі це питання. Рано чи пізно – він буде. Зараз багато працюю над репертуаром. Наразі думаю, як краще організувати, можливо, на моєму концерті буде й оркестр. Мій друг диригент Тернопільського симфонічного оркестру Мирослав Кріль. Разом ми навчалися у музичному училищі. Ще два роки тому він запропонував таку ідею. А коли знімали сцену біля театру, зустрів його. Ця зустріч не випадкова, такий концерт чи інший мусить відбутися в Тернополі. Я бачу його в Тернопільському драматичному театрі.

Дуже вдячний всім моїм землякам тернополянам за допомогу у здійсненні моєї мрії відзняти відео на мою пісню у рідному місті Тернопіль. Висловлюю щиру подяку всій команді Foto Time Studio: керівнику проекту Андрію Пуршаку, режисеру та стилісту Юрію Вітяку, стилісту Юлії Мадараш, режисеру монтажу Тані Колесник, відеографам – Андрію Шліхті та Ігорю Чорняку, фотографам Олі Гайдамасі, Татьяні Бродзяк, Павліні Клак та менеджеру Христині Стрілковській.

Також хотів подякувати візажисту Роксолані Ковалюк та перукарю-стилісту Ігорю Романцю.

Чотирнадцять років Володимир Трач співав у гурті «МенСаунд». У сольній кар’єрі три роки. Великий поштовх у здійсненні мрії сольного співака дав «Голос Країни». До Володимира «повернувся» Олександр Пономарьов. Залишив «Голос» у третьому раунді вокальних боїв. Однак після проекту почав співпрацювати з такими авторами, як Гайтана, Андрій Підлужний та Нанна. Записує пісні й працює викладачем у вокальній Академії Олександра Пономарьова. Незабаром співатиме на концерті пам’яті Миколи Мозгового, а восени прем’єра ще однієї пісні, автором якої є Гайтана.


 



Фото Foto Time Studio


Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також