Стихійна торгівля перетворила Тернопіль на Шанхай



Одним тернополянам стихійні ринки - вигідні, інших - обурюють. Міська влада періодично намагається позбутися "стихійників" на вулицях.


У літній період на вулицях міст тротуари, а іноді й проїжджа частина дороги, завалені кабачками, цибулею, ягодами і навіть молочною продукцією. І це при тому, що чи не на кожному ринку є спеціальні ряди для реалізації продукції зі свого господарства. 

Не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі радять експерти. Наголошують, це небезпечно для здоров’я. Проте багато тернополян переконані, що такі товари - якісніші та дешевші.

- Я постійно купую овочі та фрукти “з рук”, - розповідає тернополянка Ірина.

Тротуаром до залізничного вокзалу  пройти неможливо. Жіночки, вишикувавшись рядочком по обидва боки, просто з асфальту пропонують "домашнє". Малина, кабачки, цибулька, огірки, яйця акуратно викладені на розстеленій по землі скатертині.

Незважаючи на тридцятиградусну спеку, з-під ніг пропонують навіть молочну продукцію та птицю, напхану кропивою. Залюбки дають дегустувати молоко та сир. Запевняють, що все – свіже. 

Біля вокзалу на вулиці жінки гуртуються. Кожен уже має своє місце на тротуарі, якщо потрібно кудись відійти – продають одна за одну. Щоправда, зізнаються, що переживають, аби не прийшла поліція й не оштрафувала. Тоді, вважай, весь тиждень просиділи даремно.


Богдан Боденчук

Опис відсутній


Читайте також