Після того, як ми збудували садок, в селі навіть більше народжувати стали, — голова громади Великих Гаїв

Завдяки децентралізації та співпраці громади у Великих Гаях функціонує та розвивається великий двоповерховий дитячий садочок. Зараз там навчається 165 діток при нормативі 115 і є 6 вікових груп. У селі планують будувати ще один корпус.  

Олег Кохман, тодішній сільський голова Великих Гаїв каже, що збудувати садочок вирішили ще в 2008 році. П’ять років, вісім мільйонів гривень і в 2013 році освітній заклад «Країна дитинства» урочисто відкрили.

З наповнюваністю на початках були проблеми. Мешканці неохоче віддавали дітей в садок. Вдома – це вдома, пояснювали вони. Але хороші умови в «Країні дитинства» і близькість Тернополя до тепер вже центру громади зіграли свою роль. Батьки віддавали дітей в садок і могли спокійно їхати на роботу в місто. 

Після того, як ми збудували і запустили цей садок, в селі навіть більше народжувати стали. - Напівжартома каже голова громади Олег Кохман. – Не розрахували трохи. Розширятися треба. У нас вже на 40 дітей більше, аніж мало б бути за планом. Тому в ближчий рік-два вирішимо питання із землею і будемо думати над будівництвом ще одного корпусу.

І якщо в 2008 розпочати будівництво дитячого садка власними силами було не реально, то децентралізація все змінила. Бюджет Великих Гаїв на 2017 рік – 60 мільйонів. Це в 7 разів більше, аніж було утворення громади. Також в рамках децентралізації є можливість брати участь в конкурсі проектів від Державного фонду регіонального розвитку. Тому зараз добудова закладу власними силами – цілком посильне завдання для Великих Гаїв.



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також