Нова фотозона у Тернополі важить близько тонни і вартує двісті тисяч

Вже другий тиждень поспіль тернополяни обговорюють встановлення буквеної композиції «I love Ternopil». Сьогодні відбулося офіційне відкриття напису на так званих «єлисейських полях», що розташовані за готелем «Тернопіль».

Біля цієї металевої композиції зможуть фотографуватися всі мешканці Тернополя та гості міста. Висота напису 1, 8 метра, а довжина 16 метрів. Важить конструкція близько тонни.

– Варіанти букв розглядали як пластикових, так і металевих, бетонних і з полікарбонату. Зупинилися на виборі металевої конструкції, адже вона найбільше підходить за своїми технічними характеристиками. Каркас металевий, букви виготовлені з профільної труби, зашиті листом металу і пофарбовані. Сподіваюся, стоятиме довго й усі тернополяни біля цього напису зізнаватимуться у коханні місту й один одному, – каже підприємець Сергій Лупійчук.

На встановлення буквеної композиції «I love Ternopil» грошей з бюджету не залучали. Це дарунок тернополянам від родини Лупійчук і Мариновських. Автор ідеї Віталій Мариновський розповів, що ця ідея не нова, у багатьох містах Європи й Америки є такі буквені написи – це бренд.

– У Тернополі цю ідею виношували два роки, подавали багато проектів. Думаю, цей бренд зможемо використати і друкувати його на футболках і сувенірах. Роботи по встановленню букв тривали півроку. Їх вартість становить понад 200 тисяч гривень, – розповів Віталій Мариновський.

Петиція щодо створення такого напису, за словами мера Сергія Надала, з’явилася минулого року на сайті Тернопільської міської ради. Її підтримали багато тернополян.

– Тривалий час йшли дискусії щодо місця розташування, мови й форми букв. Найбільше тернополян підтримали напис англійською мовою, адже Україна йде до Європи, працює разом зі світом, а англійська мова є міжнародною мовою спілкування. Цей напис розрахований також і на гостей міста, туристів за кордону. Впевнений, що цей знак з’явиться на всіх туристичних картах, – наголосив Сергій Надал.




Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також