Для абітурієнтів створили сервіс, який за результатами ЗНО обирає виш: куди можна пройти?

Вступна кампанія, а саме офіційна подача електронних заяв, розпочнеться з 12 липня та триватиме до 26 липня. Приймальня комісія ТНЕУ вже розпочала свою роботу. Кожен абітурієнт, незалежно від того, який обирає виш, може скористатися сервісом «Навігатор вступника».

Від 29 червня працює комісія щодо реєстрації електронних кабінетів. Створивши свій електронний кабінет, з 12 липня можна лише обирати виш.

– Свій кабінет можна було створити раніше, щоб знизити ажіотаж. Туди ж можна завантажити додаток до атестата, фотографію, карту ID та прописку з реєстрацією для користування пільгами студентами з сільської місцевості, – розповідає відповідальний секретар приймальної комісії ТНЕУ Олег Луцишин.

До цього часу в приймальній комісії ТНЕУ багато абітурієнтів зробили електронні кабінети. Першого серпня вступнику на його електронний кабінет прийде інформація про результати усіх поданих заявок у різні університети України.

Також у приймальній комісії ТНЕУ, фахівці комп’ютерних технології, розробили новинку для абітурієнтів. Вступники можуть скористатися сервісом «Навігатор вступника». За допомогою нього молодь може обрати собі будь-який напрям підготовки в різних вишах України. За короткий проміжок часу цим сервісом скористалося дві тисячі абітурієнтів.

– Зайшовши на сторінку, можна внести сертифікати ЗНО, сервіс автоматично підбирає можливі варіанти подачі заявок. Дитині не потрібно розбиратися у паперовому варіанті: куди можу пройти, куди ні, – каже Олег Орестович.

Окрім цього, «Навігатор вступника» дозволяє розрахувати конкурсний бал для будь-якого університету. Таким чином, легше прослідкувати, де абітурієнт конкурентоспроможний та розставити пріоритети.


Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також