У Польщі помер 24-річний боєць АТО з Тернопільщини

6 липня у Тернополі зустрічали тіло учасника АТО Федора Зенченка, який помер у польському військовому госпіталі. Хлопець був військовослужбовцем Збройних сил України 24-ї бригади, 3-го мотопіхотного батальйону  сектор "А", населений пункт Новотошківка, пише «20 хвилин»

Боєць народився у місті Скалат Підволочиського району. У 2016 році повернувся із зони бойових дій живим і здоровим. Ніколи не нарікав на самопочуття. Декілька місяців тому Федір поїхав до Польщі до сестри, щоб відпочити від війни на Сході. В один момент чоловіку стало зле, він знепритомнів, але його відкачали. Проте буквально через 10 хвилин це повторилося. Привести його до свідомості знову вже не вдалося. Федора госпіталізували до Вроцлавського військового шпиталю. Чоловік 6 днів не виходив з коми. Його прооперували, намагалися витягти з коми, але не вдалося. Його життя обірвалося 29 травня о 21:36.

За словами матері, в хлопця виявили пухлину головного мозку. Федір хотів одружитися і разом з нареченою вже планував весілля.

Польський госпіталь, де перебував Федір, зараз виставляє рахунок за лікування  20 тисяч доларів. У рідних такої суми немає. Побратими намагаються вирішити це питання найближчим часом. І анулювати суму.

7 липня о 12.00 Федора Зенченка похоронять у рідному місті Скалаті.



Соломія Бурдаш

Опис відсутній


Читайте також