Як студентам заробити у Тернополі під час літніх канікул?

Під час літнього відпочинку студент має нагоду продовжити навчання та закріпити знання на практиці. Це дозволить поповнити бюджет та здобути корисні для майбутньої кар’єри навики. А за умови раціонального підходу самостійний заробіток дозволить розкрити власний потенціал.

Робота у Тернополі для студентів: перспективи

Найпростіший спосіб літнього заробітку у обласних центрах – влаштуватися промоутером або кур’єром. Це традиційні «молодіжні» вакансії, які не потребують досвіду та кваліфікації: достатньо бути привітним, кмітливим та відповідальним. У середньому на таких позиціях платять 20 гривень за годину, тобто за восьмигодинний робочий день можна заробити 150-200 гривень.

Більш прибутковою є робота офіціантом, барменом, мерчендайзером чи продавцем-консультантом. Офіціант, залежно від статусу закладу, може заробити 3000-6000 гривень за місяць, а консультант і мерчендайзер – 2500-5000 гривень.

Перелік стандартних сезонних пропозицій включає й такі вакансії, як продавець морозива, пива, сезонних аксесуарів. А наполегливий та комунікабельний кандидат може влаштуватися оператором call-центру, менеджером з продажів чи секретарем. Робота у офісі – це можливість дізнатися про життя компанії зсередини. Такий досвід обов’язково слід включити в резюме після випуску з навчального закладу. Заробіток, як правило, залежить від результату продажів і у середньому становить 2000 гривень на місяць.

Деякі роботодавці проявляють лояльність до молоді, пропонуючи офіційне оформлення та можливість формування зручного графіку у період навчального процесу. Такі умови передбачені на позиціях промоутерів та кур’єрів, рідше – на позиціях менеджерів з продажів чи реклами. Тож заробляти таким чином можна без відриву від навчання. В усіх інших випадках можливість знайти роботу у Тернополі на постійній основі складніше: роботодавці відмовляються коригувати робочий графік згідно з розкладом університетських занять.

Вакансії у Тернополі для майбутніх спеціалістів: чи реально працевлаштуватися?

Унаслідок того, що навіть кандидатам з дипломом про вищу освіту, але без досвіду роботи, відмовляють у працевлаштуванні або пропонують надто низьку платню, молоді спеціалісти у більшості випадків змушені працювати не за спеціальністю. Унаслідок цього виникає професійно-кваліфікаційний дисбаланс на ринку праці.

Можливість знайти роботу за спеціальністю є, але пропозицій для студентів у місті мало. Так, майбутні економісти можуть звернутися до банківської сфери – у міських відділеннях банків зазвичай затребувані кредитні консультанти, операціоністи та асистенти. Студенти факультетів іноземних мов, чи психології та педагогіки можуть зайнятися репетиторством та консультуванням. Крім того, у базі вакансій Trud.com регулярно з’являються пропозиції для студентів, спеціальність яких пов’язана з інформаційними технологіями.

Часто інформація про вакантну позицію мало розповсюджена або відома лише у межах компанії. Тому якщо ви плануєте будувати кар’єру у обраній сфері, але відкриті пропозиції для кандидатів без досвіду у ній відсутні – звертайтесь безпосередньо до керівництва. Навіть якщо вам не запропонують робоче місце з регулярною платнею, є шанс залишитись на стажування з перспективою офіційного оформлення після закінчення навчання. HR-спеціалісти рекомендують не ігнорувати неоплачуване стажування та волонтерські проекти – це додає «виграшних» балів кандидатурі.




Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також