З Тернопільщини обрали 30 офіцерів запасу, наймолодші — 22-х річні жінки

З тридцятого травня по двадцять третє червня військові комісаріати області виконували завдання з призову на військову службу офіцерського складу. З Тернопільщини обрали 30 офіцерів запасу, усі зараз проходять навчання.

Робота проводилася у два етапи. Спочатку уточнювали обліково-військові дані офіцерів запасу, організовували проведення медичного огляду та відбирали кандидатів.

Список кандидатів на військову службу подавали на розгляд в департамент кадрової політики Міністерства оборони України. Після підписання наказів міністра оборони військові комісаріати займалися відрядженням офіцерів запасу на навчальні курси.

Відібрали найкращих, найперше тих, хто сам хотів служити. З області на військову службу призвано 30 офіцерів запасу. Наймолодший лейтенант запасу – 22-х річна жінка Жук Олена Ярославівна з Ланівців і Ольга Ігорівна Стасів з Бучача. Найстарший – представник з Бережан – 35 років, зазначив заступник військового комісара Тернопільського облвійськкомату, начальник мобілізаційного відділу полковник Олександр Года.

У даний час усі офіцери запасу проходять навчальні курси в Одесі, Львові та Києві. Найбільш популярні спеціальності, які обрали офіцери це командири механізованих підрозділів, зв'язківці, спеціалісти з кадрової роботи та морально-психологічної підготовки.


Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також