Тернопіль — перше місто в Європі, де встановлено композицію мультимільйонера

Скульптурна композиція "Випадкова зустріч" стоїть у скверику біля драмтеатру з 2002 року. Спочатку на лавочці сиділо двоє подружок і вели розмову. «Випадкова зустріч» тривала не довго менш ніж за рік після встановлення одну з двох металевих співрозмовниць вкрали.

Працюючи в Тернополі американець Джон Зворжек показав чиновникам каталог скульптур Стюарта Джонсона, обрали "Випадкову зустріч". Згодом скульпторові надіслали багато краєвидів Тернополя. Він був просто захоплений красою «міста парків та гідроспоруд» і пообіцяв зробити все, щоб ця композиція якнайшвидше була в Тернополі.

До речі, американець вирішив розлучитися зі своєю найдорожчою роботою. Мистецьку цінність випадкової зустрічі двох жінок у парку Стюарт Джонсон визначив у сто тисяч американських доларів. Тернопіль став першим містом в Європі, де встановлено композицію мультимільйонера. Його роботи прикрашають сквери США, Японії та Індії.

Джон Зворжек сам обирав місце у Тернополі де поставити подарунок. Понад десять років пані в елегантному блакитному костюмі складають компанію тернополяни та гості міста.


Наталя Колодій

Опис відсутній


Читайте також