Перший півмарафон у Тернополі: сонце, емоційний фініш, підтримка. Фото

Двісті п'ятдесят учасників взяли участь у першому тернопільському півмарафоні. Забіг відбувся сьогодні. Окрім півмарафонської дистанції довжиною в 21 кілометр, провели забіги на п’ять та десять кілометрів. Після обіду стартує «Благодійна миля», а також забіги для дітей. Загалом участь у забігах нині беруть 450 дорослих та 200 дітей. Спеціально на змагання приїхали гості з Туреччини, Німеччини та Азербайджану та 50 українських міст та сіл.



Першими о 9.00 стартували учасники забігу на 21 кілометр. Перед тим аніматори влаштували спільну розминку.

Як розповідає керівник оргкомітету півмарафону Роман Задорожний, така подія в нашому місті відбувається вперше. Забіги вирішили влаштувати у такому форматі, щоб зробити промоцію місту, а також заохотити до бігу не професійних спортсменів, а пересічних тернополян.



— Вік учасників від 18 років, більш насичена категорія 20-29 років та 30-39 років. Але є учасники і старші. Найстаршому учаснику 64 роки, учасниця 66. Обоє тернополяни, — розповідає Роман Задорожний.



За словами керівника оргкомітету, переможці отримують грошові призи. Окремо визначатимуть призові місця в різних вікових категоріях, а також серед жінок і чоловіків. Так, переможець отримує чотири тисячі гривень, за друге місце — три, третє — дві, четверте і п’яте місця — півтори тисячі і тисячу відповідно. А от юних бігунів відзначать всіх. Спеціально до забігів виготовили медалі.



Підготовка до півмарафону в Тернополі тривала кілька місяців, останні два тижні, жартує Роман Задорожний, організатори спали мало. Зголосились допомагати волонтери, активісти дружніх громадських організацій. Виникали в підготовці і проблемні моменти, так, на дистанції були вкрай зруйновані ділянки траси, які за кілька місяців влада не змогла відремонтувати. Дещо латали активісти своїми силами.



— За два місяці важко зробити щось капітально, а просто засипати ями асфальтом не вийшло. Ми будемо збирати думки і побажання учасників. Мета півмарафону це і промоція міста, те, щоб тернополяни хотіли приєднатись, хотіли бігати. Такі старти з такими спортсменами — яскраві, я помітив нині кілька десятків людей, яких я бачив, що вони просто бігали біля озера. 75% учасників це приїжджі, — додає Роман Задорожний.


Переможців забігів оголосять через півгодини, детальну інформацію про результати читайте незабаром



Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також